burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Sanjina torta sa oblandama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

C oblande

10 jaja

650 g šećera

100 g mlevenih oraha (badem, lešnik)

1 kašika brašna

1 kašičica cimeta

200 g čokolade

200 g putera

3 pomorandže

Sanjina torta sa oblandama

Koraci pripreme

Kandiranje korica pomorandže:
Oljuštiti koru 3 veće pomorandže i iseckati ih na sitne kocke. Kuvati u 9 voda tako što ćete svaki put kada voda provri da je prospete i zamenite drugom. Kada završite ocedite kockice, dodajte ih u gusto ušpinovano 300 g šećera i kuvajte još malo. Ostavite da se ohladi.

Kore:
Umutite 5 belanaca i 5 kašika šećera, a potom dodajte 3 žumanca, 100 g mlevenih oraha pomešanih sa kašikom brašna, kašičicom cimeta i na kraju supajte 2 kašike kandiranih kora pomorandže, sa sve sirupom. Ovim filom jednako premažite 3 oblande koje ste dobili tako što ste dve oblande presekli na pola. Pecite u rerni na 150 stepeni. Vruće ispečene kore prekrijte mokrom krpom da bi se ispravile.

Kuvani fil:
5 celih jaja i 2 žumanca umutite sa 250 g šećera i skuvajte na pari. U vruće dodajte 200 g čokolade i ohladite. Kada se fil ohladi sjedinite sa 200 g maslaca kojeg ste penasto umutili i pomešajte sa preostalim kandiranim korama.

Filujte svaku ispečenu koru, prekrijte četvrtom preostalom polovinom oblande i odložite tortu u frižider.

Naši proizvodi

Sanjina torta sa oblandama

Koraci pripreme

Kandiranje korica pomorandže:
Oljuštiti koru 3 veće pomorandže i iseckati ih na sitne kocke. Kuvati u 9 voda tako što ćete svaki put kada voda provri da je prospete i zamenite drugom. Kada završite ocedite kockice, dodajte ih u gusto ušpinovano 300 g šećera i kuvajte još malo. Ostavite da se ohladi.

Kore:
Umutite 5 belanaca i 5 kašika šećera, a potom dodajte 3 žumanca, 100 g mlevenih oraha pomešanih sa kašikom brašna, kašičicom cimeta i na kraju supajte 2 kašike kandiranih kora pomorandže, sa sve sirupom. Ovim filom jednako premažite 3 oblande koje ste dobili tako što ste dve oblande presekli na pola. Pecite u rerni na 150 stepeni. Vruće ispečene kore prekrijte mokrom krpom da bi se ispravile.

Kuvani fil:
5 celih jaja i 2 žumanca umutite sa 250 g šećera i skuvajte na pari. U vruće dodajte 200 g čokolade i ohladite. Kada se fil ohladi sjedinite sa 200 g maslaca kojeg ste penasto umutili i pomešajte sa preostalim kandiranim korama.

Filujte svaku ispečenu koru, prekrijte četvrtom preostalom polovinom oblande i odložite tortu u frižider.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept