0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
C oblande
10 jaja
650 g šećera
100 g mlevenih oraha (badem, lešnik)
1 kašika brašna
1 kašičica cimeta
200 g čokolade
200 g putera
3 pomorandže
Kandiranje korica pomorandže:
Oljuštiti koru 3 veće pomorandže i iseckati ih na sitne kocke. Kuvati u 9 voda tako što ćete svaki put kada voda provri da je prospete i zamenite drugom. Kada završite ocedite kockice, dodajte ih u gusto ušpinovano 300 g šećera i kuvajte još malo. Ostavite da se ohladi.
Kore:
Umutite 5 belanaca i 5 kašika šećera, a potom dodajte 3 žumanca, 100 g mlevenih oraha pomešanih sa kašikom brašna, kašičicom cimeta i na kraju supajte 2 kašike kandiranih kora pomorandže, sa sve sirupom. Ovim filom jednako premažite 3 oblande koje ste dobili tako što ste dve oblande presekli na pola. Pecite u rerni na 150 stepeni. Vruće ispečene kore prekrijte mokrom krpom da bi se ispravile.
Kuvani fil:
5 celih jaja i 2 žumanca umutite sa 250 g šećera i skuvajte na pari. U vruće dodajte 200 g čokolade i ohladite. Kada se fil ohladi sjedinite sa 200 g maslaca kojeg ste penasto umutili i pomešajte sa preostalim kandiranim korama.
Filujte svaku ispečenu koru, prekrijte četvrtom preostalom polovinom oblande i odložite tortu u frižider.
Kandiranje korica pomorandže:
Oljuštiti koru 3 veće pomorandže i iseckati ih na sitne kocke. Kuvati u 9 voda tako što ćete svaki put kada voda provri da je prospete i zamenite drugom. Kada završite ocedite kockice, dodajte ih u gusto ušpinovano 300 g šećera i kuvajte još malo. Ostavite da se ohladi.
Kore:
Umutite 5 belanaca i 5 kašika šećera, a potom dodajte 3 žumanca, 100 g mlevenih oraha pomešanih sa kašikom brašna, kašičicom cimeta i na kraju supajte 2 kašike kandiranih kora pomorandže, sa sve sirupom. Ovim filom jednako premažite 3 oblande koje ste dobili tako što ste dve oblande presekli na pola. Pecite u rerni na 150 stepeni. Vruće ispečene kore prekrijte mokrom krpom da bi se ispravile.
Kuvani fil:
5 celih jaja i 2 žumanca umutite sa 250 g šećera i skuvajte na pari. U vruće dodajte 200 g čokolade i ohladite. Kada se fil ohladi sjedinite sa 200 g maslaca kojeg ste penasto umutili i pomešajte sa preostalim kandiranim korama.
Filujte svaku ispečenu koru, prekrijte četvrtom preostalom polovinom oblande i odložite tortu u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.