burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Šah rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za žutu koru:

5 jaja

3 šoljice šećera

3 šoljice brašna

200 ml mleka

200 ml ulje

1 kesica C praška za pecivo

Za braon koru:

5 jaja

3 šoljice šećera

3 šoljice brašna

200 ml mleka

200 ml ulja

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike C kakaoa

Za fil:

1 l mleka

400 g šećera

3 kesice C pudinga sa ukusom vanile

250 g margarina

Za premazivanje:

džem po želji

1 pakovanje C oblandi

Šah rolat

Koraci pripreme

Za žutu koru:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje i lagano mutiti mikserom.

Zatim mikser isključiti i umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pleh od elekttičnog šporeta obloženim pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru uzvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za braon koru:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje i lagano mutiti mikserom.

Zatim mikser isključiti, dodati brašno pomeśano sa C praškom za pecivo, umešati C kakao i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pleh od električnog šporeta obloženim pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za fil:
U šerpu usuti šećer, staviti na vatru i karamelizovati. Dodati 800 ml mleka, mešati na umerenoj vatri dok ne provri.

U 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, pa ukuvati u vrijuće mleko. Kada se zgusne dodati margarin, mešati i ukuvati još 2-3 minuta.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti braon koru, premazati džemom, pa preklopiti žutom korom. Ostaviti da kratko odstoje kako bi kore upile džem.

Seći na 10 uzdužnih traka.

Sipati vreo fil na 1 list C oblande, pa se stavi jedna od isečenih traka, ali tako da braon kora ide na oblandu, pa se posle stavi druga traka, ali tako da žuta kora ide na C oblandu i polako se uvije u rolat.

Postupak ponoviti i sa preostalim listovima C oblandi, trakama i filom dobibajući tako 5 rolata.

Ostaviti u frižider da se ohlade i stegnu.

Rolate seći, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Šah rolat

Koraci pripreme

Za žutu koru:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje i lagano mutiti mikserom.

Zatim mikser isključiti i umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pleh od elekttičnog šporeta obloženim pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru uzvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za braon koru:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje i lagano mutiti mikserom.

Zatim mikser isključiti, dodati brašno pomeśano sa C praškom za pecivo, umešati C kakao i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pleh od električnog šporeta obloženim pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za fil:
U šerpu usuti šećer, staviti na vatru i karamelizovati. Dodati 800 ml mleka, mešati na umerenoj vatri dok ne provri.

U 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, pa ukuvati u vrijuće mleko. Kada se zgusne dodati margarin, mešati i ukuvati još 2-3 minuta.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti braon koru, premazati džemom, pa preklopiti žutom korom. Ostaviti da kratko odstoje kako bi kore upile džem.

Seći na 10 uzdužnih traka.

Sipati vreo fil na 1 list C oblande, pa se stavi jedna od isečenih traka, ali tako da braon kora ide na oblandu, pa se posle stavi druga traka, ali tako da žuta kora ide na C oblandu i polako se uvije u rolat.

Postupak ponoviti i sa preostalim listovima C oblandi, trakama i filom dobibajući tako 5 rolata.

Ostaviti u frižider da se ohlade i stegnu.

Rolate seći, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept