burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 oblandi

Rozen kore oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 oblandi

Sastojci

1 l mleka

3 C pudinga (čokolada)

1 pakovanje rozen kora

200 g margarina

7 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

Rozen kore oblanda

Koraci pripreme

Od 1 l mleka oduzmite 2 dl i u tom razmutite puding, šećer i C čvrstin, a ostalih 8 dl stavite da se kuva do ključanja.

Kada mleko prokuva dodajte razmućeni puding sa šećerom i C čvrstin i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok se fil ne zgusne.

U vruć fil umešajte margarin i zatim vrućim filom filujte rozen kore jednu na drugu.

Zadnju koru nemojte prekriti filom već ostavite za glazuru izrendane čokolade ili šlag.

Oblandu nije potrebno pokrivati i pritiskati nečim već samo ostavite da se ohladi nakon čega stavite željenu glazuru ili šlag.

Naši proizvodi

Rozen kore oblanda

Koraci pripreme

Od 1 l mleka oduzmite 2 dl i u tom razmutite puding, šećer i C čvrstin, a ostalih 8 dl stavite da se kuva do ključanja.

Kada mleko prokuva dodajte razmućeni puding sa šećerom i C čvrstin i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok se fil ne zgusne.

U vruć fil umešajte margarin i zatim vrućim filom filujte rozen kore jednu na drugu.

Zadnju koru nemojte prekriti filom već ostavite za glazuru izrendane čokolade ili šlag.

Oblandu nije potrebno pokrivati i pritiskati nečim već samo ostavite da se ohladi nakon čega stavite željenu glazuru ili šlag.

Autor

Elena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept