0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
100 g šećera
175 ml mleka ili vode
100 g mlevenog keksa
3 kašike vode
60 g šećera
100 g putera
100 g mleka u prahu
50 g kokosa
1 list C oblande
U manju šerpicu staviti šećer da se istopi na nižoj temperaturi dok ne dobije lepu karamel boju, dodati mleko (umesto mleka može i voda) kuvati dok se istopljeni karamel sasvim ne istopi dodati mleveni keks i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Drugi fil:
Staviti u posudu šećer, puter i vodu na blago da se otopi.
Skloniti sa šporeta i dodati pomešan kokos i mleko u prahu dobro i brzo mešati da ne ostanu grudvice.
Oblandu pokvasiti u međuvremenu sa dve mokre krpe.
Preko ovlažene oblande premazati karamel fil, zatim fil od mleka u prahu i kokosa.
Pažljivo urolati rolat i ostaviti da se prosuši i ohladi dobro da bi se lepo sekao.
U manju šerpicu staviti šećer da se istopi na nižoj temperaturi dok ne dobije lepu karamel boju, dodati mleko (umesto mleka može i voda) kuvati dok se istopljeni karamel sasvim ne istopi dodati mleveni keks i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Drugi fil:
Staviti u posudu šećer, puter i vodu na blago da se otopi.
Skloniti sa šporeta i dodati pomešan kokos i mleko u prahu dobro i brzo mešati da ne ostanu grudvice.
Oblandu pokvasiti u međuvremenu sa dve mokre krpe.
Preko ovlažene oblande premazati karamel fil, zatim fil od mleka u prahu i kokosa.
Pažljivo urolati rolat i ostaviti da se prosuši i ohladi dobro da bi se lepo sekao.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.