0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
300 g šećera
8 kašika vode
150 g seckanih oraha
150 g mlevenog keksa
200 g margarina
3 štangle čokolade
3 kašika džema (gušćeg)
3 lista C oblande
malo sirupa od višanja
Pomešati šećer i vodu i pustit da provri. zatim dodati, keks, orahe. Na kraju dodajte margarin i mešajte varjačom dok se ne otopi.
Od pripremljene smese izdvojite 3 kašike i pomešajte sa džemom. Preostali deo podelite na 2 dela.
U jedan deo stavite otopljenu čokoladu, a drugi ostavite svetli.
Listove oblande umotajte uvlažne krpe da omekšaju. Uzmite jedan omekšali list oblande i premažite čokoladnom smesom, preko fila stavite list oblande i premažite smesom sa džemom, zatim list oblande i preostala svetlu smesu.
Sve zajedno polako urolajte, pospite sirupom od višanja i ostavite da se stegne.
Najbolje je napraviti jedan dan pre služenja. Sutradan seći i služiti.
Pomešati šećer i vodu i pustit da provri. zatim dodati, keks, orahe. Na kraju dodajte margarin i mešajte varjačom dok se ne otopi.
Od pripremljene smese izdvojite 3 kašike i pomešajte sa džemom. Preostali deo podelite na 2 dela.
U jedan deo stavite otopljenu čokoladu, a drugi ostavite svetli.
Listove oblande umotajte uvlažne krpe da omekšaju. Uzmite jedan omekšali list oblande i premažite čokoladnom smesom, preko fila stavite list oblande i premažite smesom sa džemom, zatim list oblande i preostala svetlu smesu.
Sve zajedno polako urolajte, pospite sirupom od višanja i ostavite da se stegne.
Najbolje je napraviti jedan dan pre služenja. Sutradan seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.