1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
30
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
180 g šećera
120 ml vode
125 g margarina
200 g C Zamena za mleko u prahu
100 g bele čokolade
100 g pečenog mlevenog lešnika
50 g mlevenog keksa
Lagana kremasta kokos oblanda
U šerpicu staviti i šećer i zagrevati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin i izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda dodati mleko u prahu i izmutiti dobro mikserom da nema grudvica.
Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan umešati kokos, a u drugi keks i pečene mlevene lešnike.
Stavite jednu oblandu, pa premažite stranu sa kockicama filom od lešnika, preko druga oblanda, pa fil od kokosa. Ponovite još jednom postupak, a zatim stavite petu oblandu i premažite je mešavinom preostalih filova, a zatim pospite kokosom ili pečenim mlevenim lešnikom.
Ostaviti preko noći da se oblande i filovi sjedine, pa sutradan seći po želji.
Lagana kremasta kokos oblanda
U šerpicu staviti i šećer i zagrevati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin i izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda dodati mleko u prahu i izmutiti dobro mikserom da nema grudvica.
Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan umešati kokos, a u drugi keks i pečene mlevene lešnike.
Stavite jednu oblandu, pa premažite stranu sa kockicama filom od lešnika, preko druga oblanda, pa fil od kokosa. Ponovite još jednom postupak, a zatim stavite petu oblandu i premažite je mešavinom preostalih filova, a zatim pospite kokosom ili pečenim mlevenim lešnikom.
Ostaviti preko noći da se oblande i filovi sjedine, pa sutradan seći po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.