burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija30

Rafaelo oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30

Sastojci

Potrebno:

1 komad C Oblande

180 g šećera

120 ml vode

125 g margarina

200 g C Zamena za mleko u prahu

100 g bele čokolade

100 g C Kokosovo brašno

100 g pečenog mlevenog lešnika

50 g mlevenog keksa

Rafaelo oblanda

Lagana kremasta kokos oblanda

Koraci pripreme

Topljenje sastojaka

U šerpicu staviti i šećer i zagrevati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin i izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda dodati mleko u prahu i izmutiti dobro mikserom da nema grudvica.

Fil:

Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan umešati kokos, a u drugi keks i pečene mlevene lešnike.

Filovanje:

Stavite jednu oblandu, pa premažite stranu sa kockicama filom od lešnika, preko druga oblanda, pa fil od kokosa. Ponovite još jednom postupak, a zatim stavite petu oblandu i premažite je mešavinom preostalih filova, a zatim pospite kokosom ili pečenim mlevenim lešnikom.

Hlađenje

Ostaviti preko noći da se oblande i filovi sjedine, pa sutradan seći po želji.

Naši proizvodi

Rafaelo oblanda

Lagana kremasta kokos oblanda

Koraci pripreme

Topljenje sastojaka

U šerpicu staviti i šećer i zagrevati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin i izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda dodati mleko u prahu i izmutiti dobro mikserom da nema grudvica.

Fil:

Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan umešati kokos, a u drugi keks i pečene mlevene lešnike.

Filovanje:

Stavite jednu oblandu, pa premažite stranu sa kockicama filom od lešnika, preko druga oblanda, pa fil od kokosa. Ponovite još jednom postupak, a zatim stavite petu oblandu i premažite je mešavinom preostalih filova, a zatim pospite kokosom ili pečenim mlevenim lešnikom.

Hlađenje

Ostaviti preko noći da se oblande i filovi sjedine, pa sutradan seći po želji.

Autor

Marijana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept