burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Rafaelo-mleveni keks rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za keks fil:

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

220 ml mleka (ili vode)

200 g mlevenog keksa

Za rafaelo fil:

3 kašike vode

50 g šećera

100 g maslaca (ili margarina)

100 g mleka u prahu

50 g C kokosovog brašna

I još:

1 list C oblande

Rafaelo-mleveni keks rolat

Koraci pripreme

U manju šerpicu staviti šećer i C vanilin šećer i na nižoj temperaturi topiti da dobije karamel boju. Dodati mleko (ili vodu) i kuvati, mešajući, dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati mleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.

List oblande staviti na kratko između dve vlažne pamučne salvete. Zatim ga staviti na radnu površinu i ravnu stranu premazati vrućim keks filom.

U šerpicu staviti maslac (margarin), šećer i vodu. Na srednjoj temperaturi, mešajući, otopiti. Skloniti sa ringle, umešati mleko u prahu i C kokosovo brašno i sve dobro sjediniti.

Ovaj rafaelo fil vruć premazati preko keks fila.

Uviti rolat. Uviti rolat u foliju i staviti u frižider da se stegne.

Naši proizvodi

Rafaelo-mleveni keks rolat

Koraci pripreme

U manju šerpicu staviti šećer i C vanilin šećer i na nižoj temperaturi topiti da dobije karamel boju. Dodati mleko (ili vodu) i kuvati, mešajući, dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati mleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.

List oblande staviti na kratko između dve vlažne pamučne salvete. Zatim ga staviti na radnu površinu i ravnu stranu premazati vrućim keks filom.

U šerpicu staviti maslac (margarin), šećer i vodu. Na srednjoj temperaturi, mešajući, otopiti. Skloniti sa ringle, umešati mleko u prahu i C kokosovo brašno i sve dobro sjediniti.

Ovaj rafaelo fil vruć premazati preko keks fila.

Uviti rolat. Uviti rolat u foliju i staviti u frižider da se stegne.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept