0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
9
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9
1 list C oblande
2 kesice C pudinga od vanile
800 ml mleka
6 kašika šećera
2 jajeta
50 g maslaca
100 g suvog grožđa
aroma ruma
malo narendane limunove korice
300-400 g svežih jagoda ili malina
1 kesica C šlag krem beli
List oblande iseći oštrim nožem prema veličini kalupa za tortu sa obručem (četvrtast ili okrugao) i staviti u kalup.
Suvo grožđe iseckati i preliti rumom. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca umutiti u čvrst šne sa 2 kašike šećera.
2 C pudinga od vanile sa 4 kašike šećera skuvati u 800 ml mleka po uputstvu sa kesice.
Skuvan puding skloniti sa vatre i u vreo puding umešati žumanca, suvo grožđe i narendanu limunovu koricu, omekšali maslac i na kraju šam od belanaca da dobijete ujednačenu smesu.
Još vruću smesu preliti preko oblande u kalupu, odmah poređati voće odozgo i ostaviti u frižider nekoliko sati da se ohladi i stegne.
Kad se krem stegao ukloniti obruč i ukrasiti C šlag kremom umućenim sa vodom po uputstvu na kesici.
List oblande iseći oštrim nožem prema veličini kalupa za tortu sa obručem (četvrtast ili okrugao) i staviti u kalup.
Suvo grožđe iseckati i preliti rumom. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca umutiti u čvrst šne sa 2 kašike šećera.
2 C pudinga od vanile sa 4 kašike šećera skuvati u 800 ml mleka po uputstvu sa kesice.
Skuvan puding skloniti sa vatre i u vreo puding umešati žumanca, suvo grožđe i narendanu limunovu koricu, omekšali maslac i na kraju šam od belanaca da dobijete ujednačenu smesu.
Još vruću smesu preliti preko oblande u kalupu, odmah poređati voće odozgo i ostaviti u frižider nekoliko sati da se ohladi i stegne.
Kad se krem stegao ukloniti obruč i ukrasiti C šlag kremom umućenim sa vodom po uputstvu na kesici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.