burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Puding sa voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

1 list C oblande

2 kesice C pudinga od vanile

800 ml mleka

6 kašika šećera

2 jajeta

50 g maslaca

100 g suvog grožđa

aroma ruma

malo narendane limunove korice

300-400 g svežih jagoda ili malina

1 kesica C šlag krem beli

Puding sa voćem

Koraci pripreme

List oblande iseći oštrim nožem prema veličini kalupa za tortu sa obručem (četvrtast ili okrugao) i staviti u kalup.

Suvo grožđe iseckati i preliti rumom. Odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca umutiti u čvrst šne sa 2 kašike šećera.

2 C pudinga od vanile sa 4 kašike šećera skuvati u 800 ml mleka po uputstvu sa kesice.

Skuvan puding skloniti sa vatre i u vreo puding umešati žumanca, suvo grožđe i narendanu limunovu koricu, omekšali maslac i na kraju šam od belanaca da dobijete ujednačenu smesu.

Još vruću smesu preliti preko oblande u kalupu, odmah poređati voće odozgo i ostaviti u frižider nekoliko sati da se ohladi i stegne.

Kad se krem stegao ukloniti obruč i ukrasiti C šlag kremom umućenim sa vodom po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Puding sa voćem

Koraci pripreme

List oblande iseći oštrim nožem prema veličini kalupa za tortu sa obručem (četvrtast ili okrugao) i staviti u kalup.

Suvo grožđe iseckati i preliti rumom. Odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca umutiti u čvrst šne sa 2 kašike šećera.

2 C pudinga od vanile sa 4 kašike šećera skuvati u 800 ml mleka po uputstvu sa kesice.

Skuvan puding skloniti sa vatre i u vreo puding umešati žumanca, suvo grožđe i narendanu limunovu koricu, omekšali maslac i na kraju šam od belanaca da dobijete ujednačenu smesu.

Još vruću smesu preliti preko oblande u kalupu, odmah poređati voće odozgo i ostaviti u frižider nekoliko sati da se ohladi i stegne.

Kad se krem stegao ukloniti obruč i ukrasiti C šlag kremom umućenim sa vodom po uputstvu na kesici.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept