burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Prabakine oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

2 l mleka

1 kg šećera

250 g putera

200 g oraha

šaka pečenih lešnika

C oblande

C vanilin šećer

Prabakine oblande

Koraci pripreme

Mleko i šećer kuvati na laganoj vatri dok ne dobije tamnu boju i gustinu.

Voditi računa da se ne prekuva ili da se dovoljno ne skuva, 20-tak minuta pred kraj dodati oko 200 g mlevenih oraha, C vanillin šećer.

Kada je dovoljno kuvano, (proverava se kutlačom kao kada se kuva krem za tortu) skloniti sa vatre, ja odmah dodam puter, mešati da se svi sastojci sjedne.

Filovati C oblande, a na vrhu posuti šaku pečenih, seckanih lešnika.

Naši proizvodi

Prabakine oblande

Koraci pripreme

Mleko i šećer kuvati na laganoj vatri dok ne dobije tamnu boju i gustinu.

Voditi računa da se ne prekuva ili da se dovoljno ne skuva, 20-tak minuta pred kraj dodati oko 200 g mlevenih oraha, C vanillin šećer.

Kada je dovoljno kuvano, (proverava se kutlačom kao kada se kuva krem za tortu) skloniti sa vatre, ja odmah dodam puter, mešati da se svi sastojci sjedne.

Filovati C oblande, a na vrhu posuti šaku pečenih, seckanih lešnika.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept