burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija30 - 40

Posni keks rolat u oblandi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30 - 40

Sastojci

Potrebno je:

2 komad C Oblande

350 g petit keksa

300 ml vode

200 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

30 g C Kakao prah

100 g čokolade za kuvanje

200 g posnog (stonog) margarina

100 g oraha

Posni keks rolat u oblandi

Posni sitni kolači ne bi bili potpuni bez njega - keks rolata u oblandi. To je kolač koji se priprema za svega 15 minuta, a prvi nestaje sa stola.

Koraci pripreme

Postupak

Pre pripreme fila, dva lista oblande prekriti nakvašenim i dobro oceđenim krpama, kako bi omekšale i olakšale uvijanje rolata.

U šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šećer, promešati i ostaviti da se šećer fino otopi i tečnost provri. Zatim dodati kockice posnog margarina i čokoladu za kuvanje, mešajući dok se potpuno ne istope.

U zasebnoj činiji pomešati izlomljen keks, kakao prah i grubo samlevene orahe.

U vruć fil dodati deo keksa sa kakaom i orasima, promešati, pa dodati još i tako 3 puta. Grubo mešati kako bi se keks dodatno usitnio i fil lepo povezao.

Polovinu vrućeg fila rasporediti preko skoro cele površine oblande, ostavljajući otprilike jedan centimetar praznog prostora kako fil ne bi iscurio. Zatim pažljivo uviti rolat, uz blag pritisak dlanovima, da se sve lepo spoji i da izađe višak vazduha.

Na isti način uviti još jedan rolat, a nakon hlađenja u frižideru sečem na šnite.

Posni keks rolat u oblandi

Posni sitni kolači ne bi bili potpuni bez njega - keks rolata u oblandi. To je kolač koji se priprema za svega 15 minuta, a prvi nestaje sa stola.

Koraci pripreme

Postupak

Pre pripreme fila, dva lista oblande prekriti nakvašenim i dobro oceđenim krpama, kako bi omekšale i olakšale uvijanje rolata.

U šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šećer, promešati i ostaviti da se šećer fino otopi i tečnost provri. Zatim dodati kockice posnog margarina i čokoladu za kuvanje, mešajući dok se potpuno ne istope.

U zasebnoj činiji pomešati izlomljen keks, kakao prah i grubo samlevene orahe.

U vruć fil dodati deo keksa sa kakaom i orasima, promešati, pa dodati još i tako 3 puta. Grubo mešati kako bi se keks dodatno usitnio i fil lepo povezao.

Polovinu vrućeg fila rasporediti preko skoro cele površine oblande, ostavljajući otprilike jedan centimetar praznog prostora kako fil ne bi iscurio. Zatim pažljivo uviti rolat, uz blag pritisak dlanovima, da se sve lepo spoji i da izađe višak vazduha.

Na isti način uviti još jedan rolat, a nakon hlađenja u frižideru sečem na šnite.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept