0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
30 - 40
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30 - 40
2 komad C Oblande
350 g petit keksa
300 ml vode
200 g šećera
1 kesica C Vanilin šećer
30 g C Kakao prah
100 g čokolade za kuvanje
200 g posnog (stonog) margarina
100 g oraha
Posni sitni kolači ne bi bili potpuni bez njega - keks rolata u oblandi. To je kolač koji se priprema za svega 15 minuta, a prvi nestaje sa stola.
Pre pripreme fila, dva lista oblande prekriti nakvašenim i dobro oceđenim krpama, kako bi omekšale i olakšale uvijanje rolata.
U šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šećer, promešati i ostaviti da se šećer fino otopi i tečnost provri. Zatim dodati kockice posnog margarina i čokoladu za kuvanje, mešajući dok se potpuno ne istope.
U zasebnoj činiji pomešati izlomljen keks, kakao prah i grubo samlevene orahe.
U vruć fil dodati deo keksa sa kakaom i orasima, promešati, pa dodati još i tako 3 puta. Grubo mešati kako bi se keks dodatno usitnio i fil lepo povezao.
Polovinu vrućeg fila rasporediti preko skoro cele površine oblande, ostavljajući otprilike jedan centimetar praznog prostora kako fil ne bi iscurio. Zatim pažljivo uviti rolat, uz blag pritisak dlanovima, da se sve lepo spoji i da izađe višak vazduha.
Na isti način uviti još jedan rolat, a nakon hlađenja u frižideru sečem na šnite.
Posni sitni kolači ne bi bili potpuni bez njega - keks rolata u oblandi. To je kolač koji se priprema za svega 15 minuta, a prvi nestaje sa stola.
Pre pripreme fila, dva lista oblande prekriti nakvašenim i dobro oceđenim krpama, kako bi omekšale i olakšale uvijanje rolata.
U šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šećer, promešati i ostaviti da se šećer fino otopi i tečnost provri. Zatim dodati kockice posnog margarina i čokoladu za kuvanje, mešajući dok se potpuno ne istope.
U zasebnoj činiji pomešati izlomljen keks, kakao prah i grubo samlevene orahe.
U vruć fil dodati deo keksa sa kakaom i orasima, promešati, pa dodati još i tako 3 puta. Grubo mešati kako bi se keks dodatno usitnio i fil lepo povezao.
Polovinu vrućeg fila rasporediti preko skoro cele površine oblande, ostavljajući otprilike jedan centimetar praznog prostora kako fil ne bi iscurio. Zatim pažljivo uviti rolat, uz blag pritisak dlanovima, da se sve lepo spoji i da izađe višak vazduha.
Na isti način uviti još jedan rolat, a nakon hlađenja u frižideru sečem na šnite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.