0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
100 ml vode
6 kašika šećera
200 g posnog margarina
100 g bele posne čokolade
220 g mlevenog keksa
2 kašike džema po želji
4 lista C Oblande
1 kašika C kakao u prahu
Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati 1 dl vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.
Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.
Od dobijene mase odvojiti 3 velike kašike pa dodati džem i C kakao. Filovati oblande.
Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti.
Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.
Izmešati odvojeni fil sa džemom i C kakaom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.
Ostaviti oblande na hladno da se stegnu. Seći po želji.
Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati 1 dl vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.
Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.
Od dobijene mase odvojiti 3 velike kašike pa dodati džem i C kakao. Filovati oblande.
Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti.
Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.
Izmešati odvojeni fil sa džemom i C kakaom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.
Ostaviti oblande na hladno da se stegnu. Seći po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.