burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Posne oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

100 ml vode

6 kašika šećera

200 g posnog margarina

100 g bele posne čokolade

220 g mlevenog keksa

2 kašike džema po želji

4 lista C Oblande

1 kašika C kakao u prahu

Posne oblande

Koraci pripreme

Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati 1 dl vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 3 velike kašike pa dodati džem i C kakao. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti.

Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i C kakaom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Ostaviti oblande na hladno da se stegnu. Seći po želji.

Naši proizvodi

Posne oblande

Koraci pripreme

Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati 1 dl vode i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 3 velike kašike pa dodati džem i C kakao. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti.

Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i C kakaom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Ostaviti oblande na hladno da se stegnu. Seći po želji.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept