burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Posna karamel oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

C oblande

100 g šećera

200 g margarina

100 ml vode

100 g bele čokolade

100 g mlevenih oraha

200 g mlevenog keksa

100 g crne čokolade

2 kašike džema od šljiva

Posna karamel oblanda

Koraci pripreme

Staviti šećer na vatru, šećer karamelizovati do svetlo braon boje i nakon toga dodati vodu, mešati dok se ne ujednače.

Dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Skinuti sa vatre i dodati belu čokoladu, mešati da se istopi, nakon toga dodati orahe i keks.

Posebno rastopiti crnu čokoladu i dodati dzem od šljiva. U deo sa džemom dodati 3 kašike svetle mase i izmešati.

Prvo filovati list C oblande sa crnim filom i prekriti drugim listom oblande.

Onda preko tog lista, polovina bele smese, prekriti oblandom i okrenuti na drugu stranu i tu ostatak bele smese i prekriti listom.

Svetli fil-tamni fil-svetli fil.

Naši proizvodi

Posna karamel oblanda

Koraci pripreme

Staviti šećer na vatru, šećer karamelizovati do svetlo braon boje i nakon toga dodati vodu, mešati dok se ne ujednače.

Dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Skinuti sa vatre i dodati belu čokoladu, mešati da se istopi, nakon toga dodati orahe i keks.

Posebno rastopiti crnu čokoladu i dodati dzem od šljiva. U deo sa džemom dodati 3 kašike svetle mase i izmešati.

Prvo filovati list C oblande sa crnim filom i prekriti drugim listom oblande.

Onda preko tog lista, polovina bele smese, prekriti oblandom i okrenuti na drugu stranu i tu ostatak bele smese i prekriti listom.

Svetli fil-tamni fil-svetli fil.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept