0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 5
1 paket C oblandi
0,5 l mleka
500 g šećera
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
3 kesice C vanilin šećera
Na vatru stavite mleko, šećer, margarin, C vanilin šećer da provri. Kada pusti ključ dodajte mlevene orahe i mešajte još par minuta na vatri da orasi upiju tečnost.
Zatim dodajte i mleveni keks i sve dobro izmešaje da se masa izjednači.
Prvu oblandu postavite tako da sitne kockice ostanu sa donje strane ovako, i sve 4 oblande filujte na stranu na koju su velike kockice, osim pete oblande koja se ne filuje i bude poslednja gore sa malim kockicama odozgo.
Namažite sve 4 oblande i pokrijte sa 5-tom kao što sam napisala male kockice da budu odozgo.
Zatim po širini izbrojite male kockice na oblandu koliko ih je ukupno i podelite na 4 i dobićete broj pod kojim treba rezati oblandu po dužini na trakove, ili uzmite metar i izmerite širinu oblande i podelite na 4 dela.
Obeležite olovkom sa točkicama ili crticom sa obe strane oblande tamo gde treba rezati trakove i na više mesta po dužini jer mora biti iste dužine da bi se napravile piramide.
Isecite trakove sa najoštrijim nožem kojeg imate u kući i dobićete 4 trake koje imaju na površini oblandu sa malim kockicama od koje 2 traka namažite filom.
Sada ste dobili dve veće trake.Svaku od njih se preseče na pola i dobićete četiri traka koja morate staviti 20 minuta u zamrzivač da se stvrdnu.
Onda izvadite trakove i postavite ih na sto u visinu kao kulu i sa nožem počnite rezati dijagonalno od ćoška do ćoška.
Presecite tu kulu do dole i dobit ćete u svaku ruku po jedan trougao koja nema fil sa stranom na kojoj su male kockice zalepite za druga dva traka sa filom.
Zatim trougao u levu ruku neka ostane kako što jeste i namažite unutrašnju presečenu stranu sa filom, a trougao u desnoj ruci samo zavrtite obratno za 180 stepeni, što znači kraj koji je gledao proti vama sada ga zavrtite da gleda kontra od vama.
Sada zalepite oba trougala tako da filovana strana dođe unutra i izgleda kao piramida.
Na vatru stavite mleko, šećer, margarin, C vanilin šećer da provri. Kada pusti ključ dodajte mlevene orahe i mešajte još par minuta na vatri da orasi upiju tečnost.
Zatim dodajte i mleveni keks i sve dobro izmešaje da se masa izjednači.
Prvu oblandu postavite tako da sitne kockice ostanu sa donje strane ovako, i sve 4 oblande filujte na stranu na koju su velike kockice, osim pete oblande koja se ne filuje i bude poslednja gore sa malim kockicama odozgo.
Namažite sve 4 oblande i pokrijte sa 5-tom kao što sam napisala male kockice da budu odozgo.
Zatim po širini izbrojite male kockice na oblandu koliko ih je ukupno i podelite na 4 i dobićete broj pod kojim treba rezati oblandu po dužini na trakove, ili uzmite metar i izmerite širinu oblande i podelite na 4 dela.
Obeležite olovkom sa točkicama ili crticom sa obe strane oblande tamo gde treba rezati trakove i na više mesta po dužini jer mora biti iste dužine da bi se napravile piramide.
Isecite trakove sa najoštrijim nožem kojeg imate u kući i dobićete 4 trake koje imaju na površini oblandu sa malim kockicama od koje 2 traka namažite filom.
Sada ste dobili dve veće trake.Svaku od njih se preseče na pola i dobićete četiri traka koja morate staviti 20 minuta u zamrzivač da se stvrdnu.
Onda izvadite trakove i postavite ih na sto u visinu kao kulu i sa nožem počnite rezati dijagonalno od ćoška do ćoška.
Presecite tu kulu do dole i dobit ćete u svaku ruku po jedan trougao koja nema fil sa stranom na kojoj su male kockice zalepite za druga dva traka sa filom.
Zatim trougao u levu ruku neka ostane kako što jeste i namažite unutrašnju presečenu stranu sa filom, a trougao u desnoj ruci samo zavrtite obratno za 180 stepeni, što znači kraj koji je gledao proti vama sada ga zavrtite da gleda kontra od vama.
Sada zalepite oba trougala tako da filovana strana dođe unutra i izgleda kao piramida.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.