0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
1 pakovanje C oblandi
250 ml mleka
300 g šećera
250 g margarina
200 g čokolade
200 g tahan alve
1 C vanilin šećer
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
2-3 kašike ulja
Kada mleko i šećer provri dodajemo C vanilin šećer i 100 g čokolade da se otopi.
Kada se sastojci sjedine dodajemo tahan alvu da se rastopi i na kraju orahe i keks.Ostavljamo fil da se ohladi.
Sečemo C oblande na po 4 trake sa 6 različitih širina.
Na poslužavnik stavimo dve najširije trake i premazujemo ih filom. Na fil nanosimo 2 uže trake i ponavljamo postupak dok ne stignemo do dve najuže.
Stranične delove sjedinimo na sredini da bismo formirali trougao. Filovani deo trougla zatvaramo jednom oblandom.
Na isti način formiramo drugi piramidu.
Preostalu čokoladu istopimo sa malo ulja i premazujemo piramide.
Kada mleko i šećer provri dodajemo C vanilin šećer i 100 g čokolade da se otopi.
Kada se sastojci sjedine dodajemo tahan alvu da se rastopi i na kraju orahe i keks.Ostavljamo fil da se ohladi.
Sečemo C oblande na po 4 trake sa 6 različitih širina.
Na poslužavnik stavimo dve najširije trake i premazujemo ih filom. Na fil nanosimo 2 uže trake i ponavljamo postupak dok ne stignemo do dve najuže.
Stranične delove sjedinimo na sredini da bismo formirali trougao. Filovani deo trougla zatvaramo jednom oblandom.
Na isti način formiramo drugi piramidu.
Preostalu čokoladu istopimo sa malo ulja i premazujemo piramide.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.