burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 4 osobe

Oblandini slani medaljoni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 4 osobe

Sastojci

C oblande

500-1000 g mlevenog mesa

200-300 g kačakavalja (gaude)

voda

C mešavina začina

soli

origana

Za pohovanje:

brašno, jaja, prezle

Oblandini slani medaljoni

Koraci pripreme

Uzimamo jednu C oblandu i stavljamo je na krpu, zatim uzimamo vodu i kvasimo oblandu (ne previše).

Začinjeno mleveno meso postavljamo od ivice do sredine oblande, preko mlevenog mesa (živo mleveno meso) rendamo kačkavalj i rolamo rolat od oblande i tako dokle god imamo mlevenog mesa. Stavljamo rolat na 15-20 min. u frižider.

Tako ohlađen i stegnut rolat, sečemo na debljinu od 3-4cm, Pripremamo pohovanje tako što stavljamo ulje u dublju šerpicu ili tiganj i krećemo sa pohovanjem, brašno, jaja, prezle. Pohovati na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.

A presek izgleda tako što kada zagrizete kačkavalj se razvlači, a meso ima posebnu čar jer je pokupilo najlepše ukuse od začina.

Naši proizvodi

Oblandini slani medaljoni

Koraci pripreme

Uzimamo jednu C oblandu i stavljamo je na krpu, zatim uzimamo vodu i kvasimo oblandu (ne previše).

Začinjeno mleveno meso postavljamo od ivice do sredine oblande, preko mlevenog mesa (živo mleveno meso) rendamo kačkavalj i rolamo rolat od oblande i tako dokle god imamo mlevenog mesa. Stavljamo rolat na 15-20 min. u frižider.

Tako ohlađen i stegnut rolat, sečemo na debljinu od 3-4cm, Pripremamo pohovanje tako što stavljamo ulje u dublju šerpicu ili tiganj i krećemo sa pohovanjem, brašno, jaja, prezle. Pohovati na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.

A presek izgleda tako što kada zagrizete kačkavalj se razvlači, a meso ima posebnu čar jer je pokupilo najlepše ukuse od začina.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept