0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje C oblandi
1l mleka
1 kg šećera
250 g putera
2 kesice C vanilin šećera
šaka seckanih oraha
šaka suvog grožđa
Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.
Karamel fil se kuva dugo na tihoj vatri, da ne bi zagoreo.
Kad se posle dužeg kuvanja (oko sat vremena) napravi gušća zlatno-braonkasta boja, dodamo C vanilin šećer i puter i mešamo dok se puter ne otopi.
Zatim dodati seckane orahe i suvo grožđe.
Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora je donja na neravnu stranu kore mažemo filom.
Kad stavljamo sledeću koru treba dobro pritisnuti dlanovima da bi se lepo spojile oblande.
Preko filovane oblande staviti lanenu krpu i nesto teško da pritisne da se oblande ne bi razdvojile.
Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.
Karamel fil se kuva dugo na tihoj vatri, da ne bi zagoreo.
Kad se posle dužeg kuvanja (oko sat vremena) napravi gušća zlatno-braonkasta boja, dodamo C vanilin šećer i puter i mešamo dok se puter ne otopi.
Zatim dodati seckane orahe i suvo grožđe.
Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora je donja na neravnu stranu kore mažemo filom.
Kad stavljamo sledeću koru treba dobro pritisnuti dlanovima da bi se lepo spojile oblande.
Preko filovane oblande staviti lanenu krpu i nesto teško da pritisne da se oblande ne bi razdvojile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.