burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Oblande sa seckanim orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

1l mleka

1 kg šećera

250 g putera

2 kesice C vanilin šećera

šaka seckanih oraha

šaka suvog grožđa

Oblande sa seckanim orasima

Koraci pripreme

Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.

Karamel fil se kuva dugo na tihoj vatri, da ne bi zagoreo.

Kad se posle dužeg kuvanja (oko sat vremena) napravi gušća zlatno-braonkasta boja, dodamo C vanilin šećer i puter i mešamo dok se puter ne otopi.

Zatim dodati seckane orahe i suvo grožđe.

Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora je donja na neravnu stranu kore mažemo filom.

Kad stavljamo sledeću koru treba dobro pritisnuti dlanovima da bi se lepo spojile oblande.

Preko filovane oblande staviti lanenu krpu i nesto teško da pritisne da se oblande ne bi razdvojile.

Naši proizvodi

Oblande sa seckanim orasima

Koraci pripreme

Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.

Karamel fil se kuva dugo na tihoj vatri, da ne bi zagoreo.

Kad se posle dužeg kuvanja (oko sat vremena) napravi gušća zlatno-braonkasta boja, dodamo C vanilin šećer i puter i mešamo dok se puter ne otopi.

Zatim dodati seckane orahe i suvo grožđe.

Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora je donja na neravnu stranu kore mažemo filom.

Kad stavljamo sledeću koru treba dobro pritisnuti dlanovima da bi se lepo spojile oblande.

Preko filovane oblande staviti lanenu krpu i nesto teško da pritisne da se oblande ne bi razdvojile.

Autor

Anja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept