0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
800 ml mleka
500 g šećera
300 g mlečnih karamela
400 g putera ili margarina
Za ove oblande, fenomenalnog ukusa vam nije potrebno puno namirnica a sigurna sam da ćete ih često praviti a posebno ako volite ukus karamela, kao ja..
U šerpu za kuvanje stavite šećer i na laganoj vatri ga otopite pa kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut pa dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.
Sasvim mlakim karamelom filujte oblande i stavite ih u frižider da se potpuno ohlade i stegnu.
Secite na željene komade i poslužite
Za ove oblande, fenomenalnog ukusa vam nije potrebno puno namirnica a sigurna sam da ćete ih često praviti a posebno ako volite ukus karamela, kao ja..
U šerpu za kuvanje stavite šećer i na laganoj vatri ga otopite pa kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut pa dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.
Sasvim mlakim karamelom filujte oblande i stavite ih u frižider da se potpuno ohlade i stegnu.
Secite na željene komade i poslužite
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.