burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Oblande sa mlečnim karamelama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

1 C Oblande

800 ml mleka

500 g šećera

300 g mlečnih karamela

2 pune kašika C Čvrstin

400 g putera ili margarina

Oblande sa mlečnim karamelama

Za ove oblande, fenomenalnog ukusa vam nije potrebno puno namirnica a sigurna sam da ćete ih često praviti a posebno ako volite ukus karamela, kao ja..

Koraci pripreme

Krem:

U šerpu za kuvanje stavite šećer i na laganoj vatri ga otopite pa kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut pa dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.

Filovanje:

Sasvim mlakim karamelom filujte oblande i stavite ih u frižider da se potpuno ohlade i stegnu.
Secite na željene komade i poslužite

Naši proizvodi

Oblande sa mlečnim karamelama

Za ove oblande, fenomenalnog ukusa vam nije potrebno puno namirnica a sigurna sam da ćete ih često praviti a posebno ako volite ukus karamela, kao ja..

Koraci pripreme

Krem:

U šerpu za kuvanje stavite šećer i na laganoj vatri ga otopite pa kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut pa dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.

Filovanje:

Sasvim mlakim karamelom filujte oblande i stavite ih u frižider da se potpuno ohlade i stegnu.
Secite na željene komade i poslužite

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept