burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Oblande sa keksom i lešnikom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 lista C Oblande

250 g šećera

10 kašika C slatki kakao

20 kašika mleka

200 g margarina

100 g crne čokolade

200 g kombinovano, mlevenih i seckanih lešnika

300 g mlevenog keksa za torte i kolače

Oblande sa keksom i lešnikom

Koraci pripreme

Odvojite dva lista C oblande i postavite na odgovarajuću tacnu.

Stavite mleko, šećer i C slatki kakao da provri.

Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.

Na kraju dodajte crnu čokoladu za kuvanje, pa i nju mešajte dok se ne otopi.

Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte keks i lešnik. Promešajte da vidite koliko je masa gusta.

Ako je previše retka dodajte još keksa. Filovati oblande ohladjenim kremom.

Fil prelijte na list oblande, pokrivajući ceo list.

Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Naši proizvodi

Oblande sa keksom i lešnikom

Koraci pripreme

Odvojite dva lista C oblande i postavite na odgovarajuću tacnu.

Stavite mleko, šećer i C slatki kakao da provri.

Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.

Na kraju dodajte crnu čokoladu za kuvanje, pa i nju mešajte dok se ne otopi.

Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte keks i lešnik. Promešajte da vidite koliko je masa gusta.

Ako je previše retka dodajte još keksa. Filovati oblande ohladjenim kremom.

Fil prelijte na list oblande, pokrivajući ceo list.

Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept