0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 lista C Oblande
250 g šećera
10 kašika C slatki kakao
20 kašika mleka
200 g margarina
100 g crne čokolade
200 g kombinovano, mlevenih i seckanih lešnika
300 g mlevenog keksa za torte i kolače
Odvojite dva lista C oblande i postavite na odgovarajuću tacnu.
Stavite mleko, šećer i C slatki kakao da provri.
Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.
Na kraju dodajte crnu čokoladu za kuvanje, pa i nju mešajte dok se ne otopi.
Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte keks i lešnik. Promešajte da vidite koliko je masa gusta.
Ako je previše retka dodajte još keksa. Filovati oblande ohladjenim kremom.
Fil prelijte na list oblande, pokrivajući ceo list.
Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Odvojite dva lista C oblande i postavite na odgovarajuću tacnu.
Stavite mleko, šećer i C slatki kakao da provri.
Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.
Na kraju dodajte crnu čokoladu za kuvanje, pa i nju mešajte dok se ne otopi.
Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte keks i lešnik. Promešajte da vidite koliko je masa gusta.
Ako je previše retka dodajte još keksa. Filovati oblande ohladjenim kremom.
Fil prelijte na list oblande, pokrivajući ceo list.
Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.