burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Oblande sa keksom i lešnikom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 lista C oblande

20 kašika mleka

250 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

200 g margarina

100 g crne čokolade za kuvanje

200 g kombinovano mlevenih i seckanih lešnika

300 g mlevenog keksa za torte i kolače

Oblande sa keksom i lešnikom

Koraci pripreme

Odvojite 2 lista C oblande, i postavite na odgovarajuću tacnu. Stavite mleko i šećer da provri.

Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.

Dodajte čokoladu izlomljenu na manje delove, pa i nju mešajte dok se ne otopi.

Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte jednu kesicu C vanilin šećera, keks i lešnik.

Promešajte da vidite koliko je masa gusta. Ako je previše retka dodajte još keksa.

Filovati C oblande ohlađenim kremom. Fil rasporedite na list oblande, pokrivajući ceo list.

Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Oblande sa keksom i lešnikom

Koraci pripreme

Odvojite 2 lista C oblande, i postavite na odgovarajuću tacnu. Stavite mleko i šećer da provri.

Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.

Dodajte čokoladu izlomljenu na manje delove, pa i nju mešajte dok se ne otopi.

Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte jednu kesicu C vanilin šećera, keks i lešnik.

Promešajte da vidite koliko je masa gusta. Ako je previše retka dodajte još keksa.

Filovati C oblande ohlađenim kremom. Fil rasporedite na list oblande, pokrivajući ceo list.

Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept