0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 lista C oblande
20 kašika mleka
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
200 g margarina
100 g crne čokolade za kuvanje
200 g kombinovano mlevenih i seckanih lešnika
300 g mlevenog keksa za torte i kolače
Odvojite 2 lista C oblande, i postavite na odgovarajuću tacnu. Stavite mleko i šećer da provri.
Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.
Dodajte čokoladu izlomljenu na manje delove, pa i nju mešajte dok se ne otopi.
Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte jednu kesicu C vanilin šećera, keks i lešnik.
Promešajte da vidite koliko je masa gusta. Ako je previše retka dodajte još keksa.
Filovati C oblande ohlađenim kremom. Fil rasporedite na list oblande, pokrivajući ceo list.
Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Odvojite 2 lista C oblande, i postavite na odgovarajuću tacnu. Stavite mleko i šećer da provri.
Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.
Dodajte čokoladu izlomljenu na manje delove, pa i nju mešajte dok se ne otopi.
Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte jednu kesicu C vanilin šećera, keks i lešnik.
Promešajte da vidite koliko je masa gusta. Ako je previše retka dodajte još keksa.
Filovati C oblande ohlađenim kremom. Fil rasporedite na list oblande, pokrivajući ceo list.
Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.