0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 pakovanje C oblandi
1 l mleka
1 kg šećera
250 g margarina
1-2 kesice C vanilin šećera
po želji seckani orasi i suvo grožđe
Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.
Karamel fil se kuva dugo uz često mešanje da ne bi zagoreo (najmanje sat vremena).
Kad se usled dugog kuvanja napravi gušća masa boje zlatasto-braon dodamo C vanilin šećer i margarin i kuvamo uz mešanje dok se maragarin ne rastopi.
Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora oblande je donja i filom premazujemo neravnu površinu oblande.
Kad stavljamo sledeću koru oblande treba je dobro pritiskati dlanovima po celoj površini i tek tada nastaviti sa filovanjem.
Preko filovane oblande stavimo lanenu krpu i nešto teško (mogu i knjige, pakovanja pirinča…) kako se oblande ne bi razdvojile.
Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.
Karamel fil se kuva dugo uz često mešanje da ne bi zagoreo (najmanje sat vremena).
Kad se usled dugog kuvanja napravi gušća masa boje zlatasto-braon dodamo C vanilin šećer i margarin i kuvamo uz mešanje dok se maragarin ne rastopi.
Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora oblande je donja i filom premazujemo neravnu površinu oblande.
Kad stavljamo sledeću koru oblande treba je dobro pritiskati dlanovima po celoj površini i tek tada nastaviti sa filovanjem.
Preko filovane oblande stavimo lanenu krpu i nešto teško (mogu i knjige, pakovanja pirinča…) kako se oblande ne bi razdvojile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.