burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija36

Oblande sa džemom, keksom i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
36

Sastojci

Oblande

2 lista C Oblande

oko 400 g posnog četvrtastog keksa

8-9 kašika džema od kajsija ili šipurka

Fil

100 ml vode

100 g šećera

125 g margarina

50 g crne posne čokolade

1 kašika C Kakao prah

70 g mlevenih oraha

150 g mlevenog posnog keksa

1 kesica C Vanilin šećer

Glazura

150 g posne crne čokolade

3 kašika ulja

150 g posne bele čokolade

3 kašika ulja

Oblande sa džemom, keksom i orasima

Odlična kombinacija oblandi, džema, keksa i fila sa čokoladom i orasima.

Koraci pripreme

1.

Staviti u šerpu na ringlu vodu, šećer i margarin isečen na komade da se sve uz mešanje otopi. Dodati u vruće izlomkanu čokoladu i kakao pa kad se čokolada otopi i smesa ujednači skloniti sa ringle i dodati mleven keks, orahe i vanilin šećer. Sve lepo izmešati.

2.

Jedan list oblande premazati džemom, pa preko njega poređati red keksa. Preko keksa sipati pripremljen fil, pa opet keks, pa preko drugi list oblande premazan sa glatke strane džemom i to tako da džem dođe preko keksa.

3.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da se slepi i ostaviti preko noći.

4.

Sutradan pripremite dve glazure: posebno od crne čokolade sa uljem, a posebno od bele čokolade sa uljem (nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem otopite na niskoj tempereturi uz mešanje) i premažite oblandu naizmenično jednom i drugom glazurom da je našarate. Ostavite glazuru da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Oblande sa džemom, keksom i orasima

Odlična kombinacija oblandi, džema, keksa i fila sa čokoladom i orasima.

Koraci pripreme

1.

Staviti u šerpu na ringlu vodu, šećer i margarin isečen na komade da se sve uz mešanje otopi. Dodati u vruće izlomkanu čokoladu i kakao pa kad se čokolada otopi i smesa ujednači skloniti sa ringle i dodati mleven keks, orahe i vanilin šećer. Sve lepo izmešati.

2.

Jedan list oblande premazati džemom, pa preko njega poređati red keksa. Preko keksa sipati pripremljen fil, pa opet keks, pa preko drugi list oblande premazan sa glatke strane džemom i to tako da džem dođe preko keksa.

3.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da se slepi i ostaviti preko noći.

4.

Sutradan pripremite dve glazure: posebno od crne čokolade sa uljem, a posebno od bele čokolade sa uljem (nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem otopite na niskoj tempereturi uz mešanje) i premažite oblandu naizmenično jednom i drugom glazurom da je našarate. Ostavite glazuru da se ohladi i stegne.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept