0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 C oblanda
2 l mleka
1,8 kg sećera
1/3 margarina
800 g mlevenih oraha
kora od jednog limuna
U veću šerpu (6-7 l) skuvati mleko, odmah dodati šećer, mešati da se istopi.
Kuvati, povremeno promešati, dok ne dobije karamela boju (vodite računa da ne iskipi).
Skinuti sa vatre i dodati, orahe, margarin i koru od limuna. Sve to dobro izmešati i filovati C oblande (2-3 supene kutlače na koru).
Zadnju koru premazati tanjim slojem i posipati orasima.
Služiti je sutradan, može da stoji duže, veoma je izdašna i ukusna.
Seći po želji.
U veću šerpu (6-7 l) skuvati mleko, odmah dodati šećer, mešati da se istopi.
Kuvati, povremeno promešati, dok ne dobije karamela boju (vodite računa da ne iskipi).
Skinuti sa vatre i dodati, orahe, margarin i koru od limuna. Sve to dobro izmešati i filovati C oblande (2-3 supene kutlače na koru).
Zadnju koru premazati tanjim slojem i posipati orasima.
Služiti je sutradan, može da stoji duže, veoma je izdašna i ukusna.
Seći po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.