burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Oblanda sa neskvikom i suvim grožđem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

C oblande

250 g maslaca/margarina

2 čaše (2x180 g) kisele pavlake

2 čaše šećera

200 g mlevenog keksa

100 g mlevenih oraha

3 kašike neskvika

100 g suvog grožđa

Oblanda sa neskvikom i suvim grožđem

Koraci pripreme

Maslac/margarin staviti u šerpu i na ringli ga otopiti, treba da bude u tečnom stanju. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i izmešati. Dodati šećer pa izmešati. Na kraju umešati i mleveni keks, mlevene orahe i neskvik. Sjediniti i toplim filom filovati oblandu.

Suvo grožđe možete (a i ne morate) potopiti u vodu (ili u rum), ostaviti da odstoji 10-tak minuta i dobro ocediti.

List oblande premazati filom, staviti suvo grožđe pa drugi list, fil, suvo grožđe...

Napravljenu oblandu uviti u foliju i ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, (možete je i pritisnuti nečim). Iseći komade željene veličine i oblika.

Naši proizvodi

Oblanda sa neskvikom i suvim grožđem

Koraci pripreme

Maslac/margarin staviti u šerpu i na ringli ga otopiti, treba da bude u tečnom stanju. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i izmešati. Dodati šećer pa izmešati. Na kraju umešati i mleveni keks, mlevene orahe i neskvik. Sjediniti i toplim filom filovati oblandu.

Suvo grožđe možete (a i ne morate) potopiti u vodu (ili u rum), ostaviti da odstoji 10-tak minuta i dobro ocediti.

List oblande premazati filom, staviti suvo grožđe pa drugi list, fil, suvo grožđe...

Napravljenu oblandu uviti u foliju i ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, (možete je i pritisnuti nečim). Iseći komade željene veličine i oblika.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept