0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20
2 l mleka
500 g šećera
2 C vanilin šećera
125 g margarina
200 g plazme
100 g mlevenih oraha
1 pakovanje C oblandi
Mleko sipati u dublju šerpu, dodati šećer i C vanilin šećer.
Kuvati na srednjoj temperaturi od momenta kada provri. Treba da se skuva u pola, da bude braonkaste boje, a gušće.
Obično oko 40 minuta kuvam.
Kada je tako skuvano dodam margarin, kada se otopi dodati plazmu i orahe. Malo prokuvati.
Skinuti sa ringle, prohladiti oko 5 minuta.
Nafilovati celu oblandu, pritisnuti daskom dok se ne stegne.
Mleko sipati u dublju šerpu, dodati šećer i C vanilin šećer.
Kuvati na srednjoj temperaturi od momenta kada provri. Treba da se skuva u pola, da bude braonkaste boje, a gušće.
Obično oko 40 minuta kuvam.
Kada je tako skuvano dodam margarin, kada se otopi dodati plazmu i orahe. Malo prokuvati.
Skinuti sa ringle, prohladiti oko 5 minuta.
Nafilovati celu oblandu, pritisnuti daskom dok se ne stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.