burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Oblanda sa keksom i pekmezom od šljiva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

2 lista C oblande

400 g džema od šljiva

100 ml vode

150 g šećera

125 g margarina

100 g crne čokolade

150 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

250-300 g četvrtastog keksa

Oblanda sa keksom i pekmezom od šljiva

Koraci pripreme

U šerpu sipati vodu, dodati šećer, pa staviti na šporet da provri, a zatim ostaviti da vri 4-5 minuta.

Dodati margarin isečen na manje komade i mešati da se margarin potpuno otopi.

Kada se margarin skroz otopio, dodati komadiće čokolade i nastaviti sa mešanjem na tihoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi.

Skloniti sa šporeta pa dodati mlevene orahe i keks i dobro izmešati sve sastojke.

Listove oblande premazati sa jedne strane džemom od šljiva.

Uzeti prvu oblandu, staviti je na tacnu, pa preko džema od šljiva poređati jedan red četvrtastog keksa.

Preko keksa premazati celu količinu pripremljenog fila, pa preko fila poređati opet jedan red keksa.

Preko keksa staviti drugu oblandu, tako da onu stranu koja je premazana džemom od šljiva bude okrenuta na dole kako bi se zalepila za keks.

Oblandu prekriti papirom za pečenje ili krpom, pa staviti neki malo teži predmet.

Ostaviti tako da prenoći, a zatim oštrim nožem seći na štanglice i služiti.

Naši proizvodi

Oblanda sa keksom i pekmezom od šljiva

Koraci pripreme

U šerpu sipati vodu, dodati šećer, pa staviti na šporet da provri, a zatim ostaviti da vri 4-5 minuta.

Dodati margarin isečen na manje komade i mešati da se margarin potpuno otopi.

Kada se margarin skroz otopio, dodati komadiće čokolade i nastaviti sa mešanjem na tihoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi.

Skloniti sa šporeta pa dodati mlevene orahe i keks i dobro izmešati sve sastojke.

Listove oblande premazati sa jedne strane džemom od šljiva.

Uzeti prvu oblandu, staviti je na tacnu, pa preko džema od šljiva poređati jedan red četvrtastog keksa.

Preko keksa premazati celu količinu pripremljenog fila, pa preko fila poređati opet jedan red keksa.

Preko keksa staviti drugu oblandu, tako da onu stranu koja je premazana džemom od šljiva bude okrenuta na dole kako bi se zalepila za keks.

Oblandu prekriti papirom za pečenje ili krpom, pa staviti neki malo teži predmet.

Ostaviti tako da prenoći, a zatim oštrim nožem seći na štanglice i služiti.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept