0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
15
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
300 g lešnik karamele
200 ml mleko
250 g margarin
300 g mleveni keks
Ukus je neodoljiv.
U šerpu staviti karamele,dodati mleko i staviti na vatru.Kuvati dok se karamele ne otope.Dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Skloniti sa vatre,dodati mleveni keks te izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Mlakim filom mazati kockasti deo C oblande
Slagati jedan na dugi.Pritisnuti petim listom C oblande,preko staviti nešto teško i ostaviti da se oblanda stegne.
Oblandu seći na željeni oblik i veličinu,servirati i poslužiti.
Pošto sam imala veliku C oblandu,filovala sam 2 lista,presekla napola te spojila,pa dodala još jednu polovinu od trećeg lista C oblande.Vi možete duplirati sastojke i filovati celu veliku C oblandu.Fil nemojte dugo hladiti pošto se brzo steže.
Ukus je neodoljiv.
U šerpu staviti karamele,dodati mleko i staviti na vatru.Kuvati dok se karamele ne otope.Dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Skloniti sa vatre,dodati mleveni keks te izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Mlakim filom mazati kockasti deo C oblande
Slagati jedan na dugi.Pritisnuti petim listom C oblande,preko staviti nešto teško i ostaviti da se oblanda stegne.
Oblandu seći na željeni oblik i veličinu,servirati i poslužiti.
Pošto sam imala veliku C oblandu,filovala sam 2 lista,presekla napola te spojila,pa dodala još jednu polovinu od trećeg lista C oblande.Vi možete duplirati sastojke i filovati celu veliku C oblandu.Fil nemojte dugo hladiti pošto se brzo steže.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.