burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija15

Oblanda sa karamelom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15

Sastojci

Potrebno je:

300 g lešnik karamele

200 ml mleko

250 g margarin

300 g mleveni keks

2,5 lista C Oblande

Oblanda sa karamelom

Ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

U šerpu staviti karamele,dodati mleko i staviti na vatru.Kuvati dok se karamele ne otope.Dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Skloniti sa vatre,dodati mleveni keks te izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Mlakim filom mazati kockasti deo C oblande

3

Slagati jedan na dugi.Pritisnuti petim listom C oblande,preko staviti nešto teško i ostaviti da se oblanda stegne.

4

Oblandu seći na željeni oblik i veličinu,servirati i poslužiti.

5

Pošto sam imala veliku C oblandu,filovala sam 2 lista,presekla napola te spojila,pa dodala još jednu polovinu od trećeg lista C oblande.Vi možete duplirati sastojke i filovati celu veliku C oblandu.Fil nemojte dugo hladiti pošto se brzo steže.

Naši proizvodi

Oblanda sa karamelom

Ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

U šerpu staviti karamele,dodati mleko i staviti na vatru.Kuvati dok se karamele ne otope.Dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Skloniti sa vatre,dodati mleveni keks te izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Mlakim filom mazati kockasti deo C oblande

3

Slagati jedan na dugi.Pritisnuti petim listom C oblande,preko staviti nešto teško i ostaviti da se oblanda stegne.

4

Oblandu seći na željeni oblik i veličinu,servirati i poslužiti.

5

Pošto sam imala veliku C oblandu,filovala sam 2 lista,presekla napola te spojila,pa dodala još jednu polovinu od trećeg lista C oblande.Vi možete duplirati sastojke i filovati celu veliku C oblandu.Fil nemojte dugo hladiti pošto se brzo steže.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept