0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 l mleka
1 kg šećera
2-3 vanilin šećera
2-3 šake mlevenih oraha
(može i mlevena plazma)
C Oblande
1/3 margarina
Staviti mleko i šećer u dubljoj šerpi da se kuva na tihoj vatri oko 2 sata, dok se ne karamelizuje i postane gusto (isprobati na tacni kad se ohladi da je kremasto).
Dodati 1/3 margarina, vanilin šećer, narendanu koru limuna i mlevene orahe.
Sve dobro izmešati pa kad se prohladi namazati oblandu i odozgo posipati mlevenim orasima.
Staviti mleko i šećer u dubljoj šerpi da se kuva na tihoj vatri oko 2 sata, dok se ne karamelizuje i postane gusto (isprobati na tacni kad se ohladi da je kremasto).
Dodati 1/3 margarina, vanilin šećer, narendanu koru limuna i mlevene orahe.
Sve dobro izmešati pa kad se prohladi namazati oblandu i odozgo posipati mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.