0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
>15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
>15
1 pakovanje C oblandi
600 ml mleka
500 g šećera
1/3 margarina
Mleko i šećer kuvati na laganoj vatri uz povremeno mešanje (najmanje sat vremena).
Vremenom će karamel dobiti na boji i gustiti, a gotovo je kada se prepolovi u odnosu na početnu količinu.
Na kraju dodati 1/3 margarina i mešati dok se ne otopi.
Sačekati da se smesa ohladi par minuta i filovati C oblandu tako što stavite list oblande, pa fil i sve tako dok ima materijala.
Mleko i šećer kuvati na laganoj vatri uz povremeno mešanje (najmanje sat vremena).
Vremenom će karamel dobiti na boji i gustiti, a gotovo je kada se prepolovi u odnosu na početnu količinu.
Na kraju dodati 1/3 margarina i mešati dok se ne otopi.
Sačekati da se smesa ohladi par minuta i filovati C oblandu tako što stavite list oblande, pa fil i sve tako dok ima materijala.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.