0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
400 g šećera
130 ml vode
400 g C Zamena za mleko u prahu
170 g margarina
70 g crne čokolade
70 g oraha
130 g crne čokolade
4 kašika ulja
Recept za neodoljive oblande sa dva fila.
Šećer i vodu sipati u šerpicu i špinovati šećer 7-8 minuta od vrenja na srednjoj temperaturi.
Za to vreme mutiti omekšali margarin dok ne postane penast, te mu dodajti zamenu za mleko u prahu zahvaljujući kojoj će fil imati tako bogat ukus. Dodati i vanilin šećer i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
Uz neprestano mućenje postepeno ulivati ušpinovan šećer dok smesa ne postane glatka, pa je podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i sitno seckane orahe. Mešati dok je vruće i ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi i stegne.
Oblande seći na veličinu 18x28cm (to je oko 2/3 lista).
Na list oblande sipati fil sa čokoladom i orasima. Rasporediti i ravnati kako bi kolači bili iste veličine. Stavljam drugi list oblande, malo pritisnuti kako bi se zalepila, pa sipati i beli fil odozgo. On je mekši, pa je potrebno sačekati još malo da se prohladi kako ne bi bežao sa strane. Staviti poslednji list oblande i ostaviti kolač preko noći da se stegne sa nekim teškim prednetom odozgo (velika drvena daska). Sutradan ga preliti čokoladom pomešanom sa uljem, ravnati i kada se stegne seći na kocke.
Recept za neodoljive oblande sa dva fila.
Šećer i vodu sipati u šerpicu i špinovati šećer 7-8 minuta od vrenja na srednjoj temperaturi.
Za to vreme mutiti omekšali margarin dok ne postane penast, te mu dodajti zamenu za mleko u prahu zahvaljujući kojoj će fil imati tako bogat ukus. Dodati i vanilin šećer i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
Uz neprestano mućenje postepeno ulivati ušpinovan šećer dok smesa ne postane glatka, pa je podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i sitno seckane orahe. Mešati dok je vruće i ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi i stegne.
Oblande seći na veličinu 18x28cm (to je oko 2/3 lista).
Na list oblande sipati fil sa čokoladom i orasima. Rasporediti i ravnati kako bi kolači bili iste veličine. Stavljam drugi list oblande, malo pritisnuti kako bi se zalepila, pa sipati i beli fil odozgo. On je mekši, pa je potrebno sačekati još malo da se prohladi kako ne bi bežao sa strane. Staviti poslednji list oblande i ostaviti kolač preko noći da se stegne sa nekim teškim prednetom odozgo (velika drvena daska). Sutradan ga preliti čokoladom pomešanom sa uljem, ravnati i kada se stegne seći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.