burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Oblanda kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Sastojci

400 g šećera

130 ml vode

3 lista C Oblande

400 g C Zamena za mleko u prahu

170 g margarina

70 g crne čokolade

2 kesica C Vanilin šećer

70 g oraha

130 g crne čokolade

4 kašika ulja

Oblanda kocke

Recept za neodoljive oblande sa dva fila.

Koraci pripreme

Priprema oblandi

Šećer i vodu sipati u šerpicu i špinovati šećer 7-8 minuta od vrenja na srednjoj temperaturi.

Za to vreme mutiti omekšali margarin dok ne postane penast, te mu dodajti zamenu za mleko u prahu zahvaljujući kojoj će fil imati tako bogat ukus. Dodati i vanilin šećer i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.

Uz neprestano mućenje postepeno ulivati ušpinovan šećer dok smesa ne postane glatka, pa je podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i sitno seckane orahe. Mešati dok je vruće i ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi i stegne.

Oblande seći na veličinu 18x28cm (to je oko 2/3 lista).

Na list oblande sipati fil sa čokoladom i orasima. Rasporediti i ravnati kako bi kolači bili iste veličine. Stavljam drugi list oblande, malo pritisnuti kako bi se zalepila, pa sipati i beli fil odozgo. On je mekši, pa je potrebno sačekati još malo da se prohladi kako ne bi bežao sa strane. Staviti poslednji list oblande i ostaviti kolač preko noći da se stegne sa nekim teškim prednetom odozgo (velika drvena daska). Sutradan ga preliti čokoladom pomešanom sa uljem, ravnati i kada se stegne seći na kocke.

Naši proizvodi

Oblanda kocke

Recept za neodoljive oblande sa dva fila.

Koraci pripreme

Priprema oblandi

Šećer i vodu sipati u šerpicu i špinovati šećer 7-8 minuta od vrenja na srednjoj temperaturi.

Za to vreme mutiti omekšali margarin dok ne postane penast, te mu dodajti zamenu za mleko u prahu zahvaljujući kojoj će fil imati tako bogat ukus. Dodati i vanilin šećer i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.

Uz neprestano mućenje postepeno ulivati ušpinovan šećer dok smesa ne postane glatka, pa je podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i sitno seckane orahe. Mešati dok je vruće i ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi i stegne.

Oblande seći na veličinu 18x28cm (to je oko 2/3 lista).

Na list oblande sipati fil sa čokoladom i orasima. Rasporediti i ravnati kako bi kolači bili iste veličine. Stavljam drugi list oblande, malo pritisnuti kako bi se zalepila, pa sipati i beli fil odozgo. On je mekši, pa je potrebno sačekati još malo da se prohladi kako ne bi bežao sa strane. Staviti poslednji list oblande i ostaviti kolač preko noći da se stegne sa nekim teškim prednetom odozgo (velika drvena daska). Sutradan ga preliti čokoladom pomešanom sa uljem, ravnati i kada se stegne seći na kocke.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept