burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Oblanda bela alva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

16 kašika šećera

8 belanaca

1/2 isceđenog limuna

rendana korica limuna

4 kašike meda

200 g seckanih oraha

Oblanda bela alva

Koraci pripreme

Belanca ulupati u sneg, dodati šećer i kuvati na pari muteći.

Kad počne da se zgušnjava dodati limun i otopljen med.

Kada je sneg dobro umućen i kuvan tako da se lepi, skinuti sa pare i dodati orahe.

Fil mora ostati beo kao sneg. Toplim filom filovati oblande.

Sutradan seći u štanglice kad oblande malko otpuste.

Žumanca iskoristite za druge oblande:
8 žumanaca umutite sa 750 g šećera i skuvajte na pari. U kuvan fil otopite 100 g čokolade i 1 margarin.

Naši proizvodi

Oblanda bela alva

Koraci pripreme

Belanca ulupati u sneg, dodati šećer i kuvati na pari muteći.

Kad počne da se zgušnjava dodati limun i otopljen med.

Kada je sneg dobro umućen i kuvan tako da se lepi, skinuti sa pare i dodati orahe.

Fil mora ostati beo kao sneg. Toplim filom filovati oblande.

Sutradan seći u štanglice kad oblande malko otpuste.

Žumanca iskoristite za druge oblande:
8 žumanaca umutite sa 750 g šećera i skuvajte na pari. U kuvan fil otopite 100 g čokolade i 1 margarin.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept