burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 70 kockica

Moje oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 70 kockica

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

700 g šećera

1 l mleka

mleveni keks po potrebi

oko 100 g rendane čokolade za kuvanje

Moje oblande

Koraci pripreme

Kada mleko prokuva, smanjiti vatru. Sipati 700 g šećera i mešati dok se šećer ne karamelizuje.

Kada se šećer karamelizuje, smanjti vatru i sipati mleveni keks do gustine ređe od pudinga.

Promešati, zatim, izrendati čokoladu i sve sjediniti. Skloniti sa vatre.

Na veći poslužavnik staviti jednu C oblandu (male kockice okrenute ka dole). Filovati oblandu sa 3 male kutlače fila.

Odozgo staviti drugu oblandu i postupak ponavljati dok ne potrošite sve oblande.

Zadnju oblandu odozgo ne premazivati filom. Pokriti folijom, staviti dasku za lupanje mesa preko da pritisne oblande.

Ostaviti na hladnom mestu preko noći da se ohlade i stegnu. Služiti iseckane na kockice.

Naši proizvodi

Moje oblande

Koraci pripreme

Kada mleko prokuva, smanjiti vatru. Sipati 700 g šećera i mešati dok se šećer ne karamelizuje.

Kada se šećer karamelizuje, smanjti vatru i sipati mleveni keks do gustine ređe od pudinga.

Promešati, zatim, izrendati čokoladu i sve sjediniti. Skloniti sa vatre.

Na veći poslužavnik staviti jednu C oblandu (male kockice okrenute ka dole). Filovati oblandu sa 3 male kutlače fila.

Odozgo staviti drugu oblandu i postupak ponavljati dok ne potrošite sve oblande.

Zadnju oblandu odozgo ne premazivati filom. Pokriti folijom, staviti dasku za lupanje mesa preko da pritisne oblande.

Ostaviti na hladnom mestu preko noći da se ohlade i stegnu. Služiti iseckane na kockice.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept