burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Marcipan oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 manja C oblanda

200 g šećera

100 ml vode

200 g margarina

150 g mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

50 g čokolade za kuvanje

1 kesica C vanilin šećera

Marcipan oblande

Koraci pripreme

U odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i margarin i pustite da provri.

Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro izmešajte pa vratite na vatru još 2-3 minuta uz mešanje.

Sklonite sud sa vatre, podelite smesu na dva dela pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete kompaktnu masu.

U drugi deo dodajte C vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Filujte C oblande naizmenično: tamni fil - svetli fil - tamni fil.

Kada se oblanda dobro ohladi i stegne, secite je na željene kocke i poslužite. Po želji je možete preliti čokoladnim prelivom.

Naši proizvodi

Marcipan oblande

Koraci pripreme

U odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i margarin i pustite da provri.

Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro izmešajte pa vratite na vatru još 2-3 minuta uz mešanje.

Sklonite sud sa vatre, podelite smesu na dva dela pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete kompaktnu masu.

U drugi deo dodajte C vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Filujte C oblande naizmenično: tamni fil - svetli fil - tamni fil.

Kada se oblanda dobro ohladi i stegne, secite je na željene kocke i poslužite. Po želji je možete preliti čokoladnim prelivom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept