0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
70 ml vode
100 g šećera
100 g mlevenog maka
50 g mlevenog keksa
2 kašike marmelade od kajsija
125 g margarina
1 list C oblande
List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.
Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.
Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.
Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.
Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Nakon toga seći i služiti.
List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.
Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.
Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.
Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.
Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Nakon toga seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.