burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Mak oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

70 ml vode

100 g šećera

100 g mlevenog maka

50 g mlevenog keksa

2 kašike marmelade od kajsija

125 g margarina

1 list C oblande

Mak oblanda

Koraci pripreme

List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.

Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.

Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.

Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.

Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.

Nakon toga seći i služiti.

Naši proizvodi

Mak oblanda

Koraci pripreme

List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.

Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.

Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.

Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.

Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.

Nakon toga seći i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept