1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
50
2 lista C oblandi
200 g petit keksa
limunov sok
6 žumanca
6 kašika šećera
100 g margarina
ribana korica jednog limuna
6 belanaca
300 g šećera
Prvo pripremamo žuti fil. Jaja skuvam na pari sa 6 kašika šećera. Kad se ohladi dodajemo 100 g margarina i limunovu koricu.
Za šam ulupamo belanca sa malo limunovog soka. U međuvremenu ušpinujemo šećer. U tankom mlazu dodajemo u ulupana belanca. Mutimo sve dok se šam ne ohladi.
Sastavljamo oblande na sledeći način:
Oblande (manje brazde od gore) možemo sa pola žutog fila. Na to ređamo petit keks. Keks malo natapamo u limunov sok ili ga samo malo poprskamo.
Zatim na keks mažemo drugi deo žutog fila. Na to stavimo oblandu. Poželjno je sa manjim brazdama okrenuti na krem.
Preko toga ide šam. Ostaviti da odstoji. Par sati da keks omekša.
Prvo pripremamo žuti fil. Jaja skuvam na pari sa 6 kašika šećera. Kad se ohladi dodajemo 100 g margarina i limunovu koricu.
Za šam ulupamo belanca sa malo limunovog soka. U međuvremenu ušpinujemo šećer. U tankom mlazu dodajemo u ulupana belanca. Mutimo sve dok se šam ne ohladi.
Sastavljamo oblande na sledeći način:
Oblande (manje brazde od gore) možemo sa pola žutog fila. Na to ređamo petit keks. Keks malo natapamo u limunov sok ili ga samo malo poprskamo.
Zatim na keks mažemo drugi deo žutog fila. Na to stavimo oblandu. Poželjno je sa manjim brazdama okrenuti na krem.
Preko toga ide šam. Ostaviti da odstoji. Par sati da keks omekša.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.