burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija50

Limun pahuljica oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
50

Sastojci

2 lista C oblandi

200 g petit keksa

limunov sok

Za žuti krem:

6 žumanca

6 kašika šećera

100 g margarina

ribana korica jednog limuna

Za šam:

6 belanaca

300 g šećera

Limun pahuljica oblanda

Koraci pripreme

Prvo pripremamo žuti fil. Jaja skuvam na pari sa 6 kašika šećera. Kad se ohladi dodajemo 100 g margarina i limunovu koricu.

Za šam ulupamo belanca sa malo limunovog soka. U međuvremenu ušpinujemo šećer. U tankom mlazu dodajemo u ulupana belanca. Mutimo sve dok se šam ne ohladi.

Sastavljamo oblande na sledeći način:
Oblande (manje brazde od gore) možemo sa pola žutog fila. Na to ređamo petit keks. Keks malo natapamo u limunov sok ili ga samo malo poprskamo.

Zatim na keks mažemo drugi deo žutog fila. Na to stavimo oblandu. Poželjno je sa manjim brazdama okrenuti na krem.

Preko toga ide šam. Ostaviti da odstoji. Par sati da keks omekša.

Naši proizvodi

Limun pahuljica oblanda

Koraci pripreme

Prvo pripremamo žuti fil. Jaja skuvam na pari sa 6 kašika šećera. Kad se ohladi dodajemo 100 g margarina i limunovu koricu.

Za šam ulupamo belanca sa malo limunovog soka. U međuvremenu ušpinujemo šećer. U tankom mlazu dodajemo u ulupana belanca. Mutimo sve dok se šam ne ohladi.

Sastavljamo oblande na sledeći način:
Oblande (manje brazde od gore) možemo sa pola žutog fila. Na to ređamo petit keks. Keks malo natapamo u limunov sok ili ga samo malo poprskamo.

Zatim na keks mažemo drugi deo žutog fila. Na to stavimo oblandu. Poželjno je sa manjim brazdama okrenuti na krem.

Preko toga ide šam. Ostaviti da odstoji. Par sati da keks omekša.

Autor

Eva

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept