burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokos oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 kg šećera

250 g margarina za kolače

4 srednja jaja

1 C vanilin šećer

1 C oblande

oko 50 gr kokosa

Kokos oblanda

Koraci pripreme

500 gr šećera stavoiti u suvoj emajliranoj šerpi srednje veličine na ringlu da se šećer otopi.

Da nema grudvice i da bude tamno braon boje.

Kada se šećer otopi dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi i delimično sjedini sa pregorelim šećerom.

U medjuvremenu umutite viljuškom preostalo 500 gr šećera sa 4 jajeta.

U tu smešu dodati 1 C vanilin šećer.

Tu smešu polako dodavati u pregorelom šećeru sa margarinom i stalno mešati dok se grudvice ne otope i smeša počne da peni.

Kada masa počne da se steže i dobije gustinu skloniti sa vatre da se malo prohladi.

Filovati kore sve do zadnje kore koju stavljate naopako.

Nju isto premazati i preko posuti obilno sa kokosom.

Naši proizvodi

Kokos oblanda

Koraci pripreme

500 gr šećera stavoiti u suvoj emajliranoj šerpi srednje veličine na ringlu da se šećer otopi.

Da nema grudvice i da bude tamno braon boje.

Kada se šećer otopi dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi i delimično sjedini sa pregorelim šećerom.

U medjuvremenu umutite viljuškom preostalo 500 gr šećera sa 4 jajeta.

U tu smešu dodati 1 C vanilin šećer.

Tu smešu polako dodavati u pregorelom šećeru sa margarinom i stalno mešati dok se grudvice ne otope i smeša počne da peni.

Kada masa počne da se steže i dobije gustinu skloniti sa vatre da se malo prohladi.

Filovati kore sve do zadnje kore koju stavljate naopako.

Nju isto premazati i preko posuti obilno sa kokosom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept