burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kokos oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

8 jaja

550 g šećera

200 g C kokosa

100 g čokolade

250 g margarina

2 lista C oblande

Kokos oblanda

Koraci pripreme

U posudu ulupati 8 belanaca sa 400 g šećera u čvrst šam, a potom umešati 200 g kokosa.

Sve dobro sjediniti i premazati preko jednog lista oblande i staviti u rernu da se suši na 150°C dok ne postane hrskavo.

Za to vreme ulupati 8 zumanaca sa 150 g secera i kuvati na pari.

Mešati dok se ne zgusne pa dodati izlomljenu čokoladu. Kada se otopi ostaviti da se ohladi.

Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim kremom.

Filom premazati podlogu od belanaca i preklopiti je drugim listom oblande.

Naši proizvodi

Kokos oblanda

Koraci pripreme

U posudu ulupati 8 belanaca sa 400 g šećera u čvrst šam, a potom umešati 200 g kokosa.

Sve dobro sjediniti i premazati preko jednog lista oblande i staviti u rernu da se suši na 150°C dok ne postane hrskavo.

Za to vreme ulupati 8 zumanaca sa 150 g secera i kuvati na pari.

Mešati dok se ne zgusne pa dodati izlomljenu čokoladu. Kada se otopi ostaviti da se ohladi.

Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim kremom.

Filom premazati podlogu od belanaca i preklopiti je drugim listom oblande.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept