0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 l mleka
1 kg šećera
1/2 margarina
1 pakovanje C oblandi
Staviti mleko da se kuva (koristiti domaće ili iz kese ne tetrapak). Kada mleko provri dodate šećer i kuvati na umerenoj temperaturi oko tri sata.
Mešati povremeno. Smesa treba da bude otprilike za pola manja nego što je bila.
Kad bude gotovo odmah staviti margarin i povremeno mešati dok se ne otopi.
Čekati da se ohladi smesa (smesa je ohlađena kada je možete taknuti prstom).
Staviti list oblande, pa smesu, pa opet oblandu i sve tako dok ima materijala.
Oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom i staviti tako da se hladi dva sata.
Posle maknuti predmet i možete seći oblandu.
Staviti mleko da se kuva (koristiti domaće ili iz kese ne tetrapak). Kada mleko provri dodate šećer i kuvati na umerenoj temperaturi oko tri sata.
Mešati povremeno. Smesa treba da bude otprilike za pola manja nego što je bila.
Kad bude gotovo odmah staviti margarin i povremeno mešati dok se ne otopi.
Čekati da se ohladi smesa (smesa je ohlađena kada je možete taknuti prstom).
Staviti list oblande, pa smesu, pa opet oblandu i sve tako dok ima materijala.
Oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom i staviti tako da se hladi dva sata.
Posle maknuti predmet i možete seći oblandu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.