burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Klasične starinske oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 l mleka

1 kg šećera

1/2 margarina

1 pakovanje C oblandi

Klasične starinske oblande

Koraci pripreme

Staviti mleko da se kuva (koristiti domaće ili iz kese ne tetrapak). Kada mleko provri dodate šećer i kuvati na umerenoj temperaturi oko tri sata.

Mešati povremeno. Smesa treba da bude otprilike za pola manja nego što je bila.

Kad bude gotovo odmah staviti margarin i povremeno mešati dok se ne otopi.

Čekati da se ohladi smesa (smesa je ohlađena kada je možete taknuti prstom).

Staviti list oblande, pa smesu, pa opet oblandu i sve tako dok ima materijala.

Oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom i staviti tako da se hladi dva sata.

Posle maknuti predmet i možete seći oblandu.

Naši proizvodi

Klasične starinske oblande

Koraci pripreme

Staviti mleko da se kuva (koristiti domaće ili iz kese ne tetrapak). Kada mleko provri dodate šećer i kuvati na umerenoj temperaturi oko tri sata.

Mešati povremeno. Smesa treba da bude otprilike za pola manja nego što je bila.

Kad bude gotovo odmah staviti margarin i povremeno mešati dok se ne otopi.

Čekati da se ohladi smesa (smesa je ohlađena kada je možete taknuti prstom).

Staviti list oblande, pa smesu, pa opet oblandu i sve tako dok ima materijala.

Oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom i staviti tako da se hladi dva sata.

Posle maknuti predmet i možete seći oblandu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept