0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
40 štanglica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40 štanglica
500 g šećera
250 ml vode
250 g prepečenog susama
200 g mlevenog keksa
150 g seckanih oraha
100 g margarina
2 lista C oblande
Karamelizovati šećer do zlatne boje, pa dodati vodu.
Kuvati na tihoj vatri dok se sav karamel ne istopi.
Zatim dodati prepečeni susam, margarin, mleveni keks i seckane orahe.
Staviti fil dok je još vruć na oblandu, lepo poravnati i preklopiti drugom oblandom.
Odozgo pritisnuti sa nečim teškim pa seći štanglice kada se oblanda dobro ohladi.
Karamelizovati šećer do zlatne boje, pa dodati vodu.
Kuvati na tihoj vatri dok se sav karamel ne istopi.
Zatim dodati prepečeni susam, margarin, mleveni keks i seckane orahe.
Staviti fil dok je još vruć na oblandu, lepo poravnati i preklopiti drugom oblandom.
Odozgo pritisnuti sa nečim teškim pa seći štanglice kada se oblanda dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.