burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Karamel oblandina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

4 jaja

600 g šećera (može pomešan sa C šećerom u prahu))

300 g putera

3 kesice C vanilin šećera

2 kašike C kakao praha

50 g čokolade za kuvanje

100 g mlevenih lešnika

Karamel oblandina

Koraci pripreme

Na tihoj vatri otapiti šećer i puter uz lagano mešanje, oko 5min.

Dodati umućena 4 jaja i lagano, kao na konac, sipati u otopljenu masu, uz neprekidno mešanje.

Smesu kuvati na tihoj vatri još 15 min.

Skloniti sa ringle i dodati C kakao, čokoladu, C vanilin šećer i mleveni lešnik. Sve sjediniti i dobro izmešati.

Ostaviti par minuta da se prohladi. Mlakim filom premazivati kore C oblande (slažemo jednu na drugu).

Na kraju, dok se ne ohladi, staviti na oblandu neki pleh da se ne bi filovane korice odvajale.

Oblandu ostaviti par sati da odstoji, najbolje da prenoći.

Seći po želji na: kocke, rombove ili trougliće.

Naši proizvodi

Karamel oblandina

Koraci pripreme

Na tihoj vatri otapiti šećer i puter uz lagano mešanje, oko 5min.

Dodati umućena 4 jaja i lagano, kao na konac, sipati u otopljenu masu, uz neprekidno mešanje.

Smesu kuvati na tihoj vatri još 15 min.

Skloniti sa ringle i dodati C kakao, čokoladu, C vanilin šećer i mleveni lešnik. Sve sjediniti i dobro izmešati.

Ostaviti par minuta da se prohladi. Mlakim filom premazivati kore C oblande (slažemo jednu na drugu).

Na kraju, dok se ne ohladi, staviti na oblandu neki pleh da se ne bi filovane korice odvajale.

Oblandu ostaviti par sati da odstoji, najbolje da prenoći.

Seći po želji na: kocke, rombove ili trougliće.

Autor

Merala

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept