burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Karamel oblandice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

1 pakovanje C Oblandi

1 margarin 250 g

2 pune šake mlevenih oraha

2 l mleka

700 g šećera

Karamel oblandice

Koraci pripreme

Dugo kuvati mleko sa šećerom dok se mleko potpuno ne ukuva i pretvori u karamel glazuru. Neophodno je kuvati na jakoj vatri da bi karamel bio više beo i da ne bi potamneo previše uz vođenje računa o tome da smesa ne iskipi.

Kako ćete znati da je ukuvan tako što drvenom kašikom dok mešate proveravate viskoznost mase, tako što visoko podižete kašiku i gledate da li masa sa kašike pada u kontinuitetu slično medu ili je tečna i prekida se.

Kada je masa dovoljno gusta i kada je viskoznost kao gore objašnjena, sklanjate sa vatre, dodajete jedan iseckani margarin i dve šake oraha.

Vrućom smesom premazujete C oblande (smesu stavljate na stranu oblande sa krupnijim podelama) i ređate jednu na drugu.

Na kraju završavate smesom i po želji pospete još malo oraha.

Naši proizvodi

Karamel oblandice

Koraci pripreme

Dugo kuvati mleko sa šećerom dok se mleko potpuno ne ukuva i pretvori u karamel glazuru. Neophodno je kuvati na jakoj vatri da bi karamel bio više beo i da ne bi potamneo previše uz vođenje računa o tome da smesa ne iskipi.

Kako ćete znati da je ukuvan tako što drvenom kašikom dok mešate proveravate viskoznost mase, tako što visoko podižete kašiku i gledate da li masa sa kašike pada u kontinuitetu slično medu ili je tečna i prekida se.

Kada je masa dovoljno gusta i kada je viskoznost kao gore objašnjena, sklanjate sa vatre, dodajete jedan iseckani margarin i dve šake oraha.

Vrućom smesom premazujete C oblande (smesu stavljate na stranu oblande sa krupnijim podelama) i ređate jednu na drugu.

Na kraju završavate smesom i po želji pospete još malo oraha.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept