burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Karamel oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

2 lista C oblande

300 + 200 g šećera

250 g margarina ili maslaca

3 cela jaja

200 g suvog grožđa

200 g blendiranih ili seckanih oraha

300 g mlevenog keksa

100 g čokolade

3 kašike ulja

1 C vanilin šećer

Karamel oblande

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti 300 g šećera. Staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Ne mešati nego sam povremeno prodrmati šerpu.

Za to vreme ulupati jaja sa ostatkom šećera. A maslac ili margarin malo usitniti.

Kada se šećer otopio dodati maslac i sve mešati dok se ne sjedini. Videćete, maslac će se odvajati od šećera, pa će se postepeno otapati. Ovo sve traje nekih 5 minuta.

Polako zatim sipati masu od jaja i mešati. Kuvati oko 10 minuta, dok ne provri ponovo, sve na srednjoj vatri i ne dobije finu karamel boju.

Zatim skloniti sa vatre pa dodati orahe, suvo grožđe, keks, C vanilin šećer i sjediniti.

Ostaviti nakih 15 minuta da se prohladi. Ne mažemo vrelo da sam se oblanda ne bi potparila.

Zatim nanesemo celu masu na oblandu i razvučemo. Poklopimo hrapavom stranom druge oblande i nečim opteretimo, kako bi se fino zalepilo.

Ostavimo da se ohladi i stegne pa nanesemo glazuru od 100 g čokolade koje smo na laganoj vatri otopili sa 3 kašike ulja.

Naši proizvodi

Karamel oblande

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti 300 g šećera. Staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Ne mešati nego sam povremeno prodrmati šerpu.

Za to vreme ulupati jaja sa ostatkom šećera. A maslac ili margarin malo usitniti.

Kada se šećer otopio dodati maslac i sve mešati dok se ne sjedini. Videćete, maslac će se odvajati od šećera, pa će se postepeno otapati. Ovo sve traje nekih 5 minuta.

Polako zatim sipati masu od jaja i mešati. Kuvati oko 10 minuta, dok ne provri ponovo, sve na srednjoj vatri i ne dobije finu karamel boju.

Zatim skloniti sa vatre pa dodati orahe, suvo grožđe, keks, C vanilin šećer i sjediniti.

Ostaviti nakih 15 minuta da se prohladi. Ne mažemo vrelo da sam se oblanda ne bi potparila.

Zatim nanesemo celu masu na oblandu i razvučemo. Poklopimo hrapavom stranom druge oblande i nečim opteretimo, kako bi se fino zalepilo.

Ostavimo da se ohladi i stegne pa nanesemo glazuru od 100 g čokolade koje smo na laganoj vatri otopili sa 3 kašike ulja.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept