0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
13 ml Mleka
600 g Šećera
250 g Margarina
250- 300 g Mleveni orasi
Recept koji vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju.
Pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Staviti da se kuva dok ne provri. Zatim smanjiti temperaturu na srednju i kuvati, uz povremeno mešanje, oko sat i po. Potrebno je da se smesa smanji na 1/ 3, da mleko postane gušće i dobije karamel boju.
U vruće dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati mlevene orahe i sve lepo sjediniti.
Fil podeliti na četiri približno jednaka dela. Filovati list po list oblande vrućim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande. Preko staviti nešto teško i ostaviti tokom noći da se oblanda lepo stegne.
Sutradan seći na romboide( ili po želji).
Recept koji vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju.
Pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Staviti da se kuva dok ne provri. Zatim smanjiti temperaturu na srednju i kuvati, uz povremeno mešanje, oko sat i po. Potrebno je da se smesa smanji na 1/ 3, da mleko postane gušće i dobije karamel boju.
U vruće dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati mlevene orahe i sve lepo sjediniti.
Fil podeliti na četiri približno jednaka dela. Filovati list po list oblande vrućim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande. Preko staviti nešto teško i ostaviti tokom noći da se oblanda lepo stegne.
Sutradan seći na romboide( ili po želji).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.