burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Karamel oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

1 komad C Oblande

13 ml Mleka

600 g Šećera

2 kesica C Vanilin šećer

250 g Margarina

250- 300 g Mleveni orasi

Karamel oblande

Recept koji vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju.

Koraci pripreme

Kuvanje fila:

Pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Staviti da se kuva dok ne provri. Zatim smanjiti temperaturu na srednju i kuvati, uz povremeno mešanje, oko sat i po. Potrebno je da se smesa smanji na 1/ 3, da mleko postane gušće i dobije karamel boju.

Dalji postupak

U vruće dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati mlevene orahe i sve lepo sjediniti.

Filovanje oblandi:

Fil podeliti na četiri približno jednaka dela. Filovati list po list oblande vrućim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande. Preko staviti nešto teško i ostaviti tokom noći da se oblanda lepo stegne.

Sečenje:

Sutradan seći na romboide( ili po želji).

Naši proizvodi

Karamel oblande

Recept koji vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju.

Koraci pripreme

Kuvanje fila:

Pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Staviti da se kuva dok ne provri. Zatim smanjiti temperaturu na srednju i kuvati, uz povremeno mešanje, oko sat i po. Potrebno je da se smesa smanji na 1/ 3, da mleko postane gušće i dobije karamel boju.

Dalji postupak

U vruće dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati mlevene orahe i sve lepo sjediniti.

Filovanje oblandi:

Fil podeliti na četiri približno jednaka dela. Filovati list po list oblande vrućim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande. Preko staviti nešto teško i ostaviti tokom noći da se oblanda lepo stegne.

Sečenje:

Sutradan seći na romboide( ili po želji).

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept