burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60

Karamel oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

1 kg šećera

1-2 kesice C vanilin šećera

1 l mleka

1 pakovanje C oblande

po želji korica od 1 lumuna ili seckane/mlevene orahe

Karamel oblande

Koraci pripreme

U dublju šerpu sipati šećer i C vanilin šećer na umerenoj vatri. Kada šećer krene da menja boju sipati mleko.

Povećati temperaturu i konstantno mešati dok se mleko i šećer ne sjedine i ne promeni boju u tamniju krem.

Znaćete da je gotovo kada krene da se zgušnjava i od te početne smese dobićete upola smesu.

Smesu skloniti sa strane kada je gotova (u tom momentu posle možete dodati orahe i promešati).

Oblande položiti na duboku tacnu ili dublji pleh. Ravna strana oblade se stavlja na dole, a hrapava sa trouglićima na gore.

I tako se sipa 3-4 kutlače na 1 obladu i nožićem ili kašikom polako se raspoređuje po celoj oblandi.

I tako se ređa sve dok ne dođemo do zadnje oblade na koju ne stavljamo fil.

Poželjno je staviti dasku za sečenje ili nešto ravno od gore na oblade da je pritisne, da bi oblande bile ravne posle pri sečenju i da se ne bi odigle.

Ostaviti da se ohladi, nikako ne stavljate u frižider.

Kada se ohladi iseći na ravne redove-kocke ili popreko na trougliće. Odlično idu uz čaj ili kafu.

Naši proizvodi

Karamel oblande

Koraci pripreme

U dublju šerpu sipati šećer i C vanilin šećer na umerenoj vatri. Kada šećer krene da menja boju sipati mleko.

Povećati temperaturu i konstantno mešati dok se mleko i šećer ne sjedine i ne promeni boju u tamniju krem.

Znaćete da je gotovo kada krene da se zgušnjava i od te početne smese dobićete upola smesu.

Smesu skloniti sa strane kada je gotova (u tom momentu posle možete dodati orahe i promešati).

Oblande položiti na duboku tacnu ili dublji pleh. Ravna strana oblade se stavlja na dole, a hrapava sa trouglićima na gore.

I tako se sipa 3-4 kutlače na 1 obladu i nožićem ili kašikom polako se raspoređuje po celoj oblandi.

I tako se ređa sve dok ne dođemo do zadnje oblade na koju ne stavljamo fil.

Poželjno je staviti dasku za sečenje ili nešto ravno od gore na oblade da je pritisne, da bi oblande bile ravne posle pri sečenju i da se ne bi odigle.

Ostaviti da se ohladi, nikako ne stavljate u frižider.

Kada se ohladi iseći na ravne redove-kocke ili popreko na trougliće. Odlično idu uz čaj ili kafu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept