burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Karamel oblanda C

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 dl vode

12 kašika šećera

400 g margarina

200 g bele čokolade

400 g keksa

4 kašike džema

50 g crne čokolade

4 lista C oblande

Karamel oblanda C

Koraci pripreme

Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati vodu i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 6 velikih kašika pa dodati džem i crnu čokoladu. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti. Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i čokoladom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Oblandu opteretiti nečim teškim i ostaviti na hladnom mestu. Seći na štanglice.

Naši proizvodi

Karamel oblanda C

Koraci pripreme

Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati vodu i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 6 velikih kašika pa dodati džem i crnu čokoladu. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti. Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i čokoladom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Oblandu opteretiti nečim teškim i ostaviti na hladnom mestu. Seći na štanglice.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept