0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 l punomasnog mleka
0,5 kg šećera
1 margarin
1 veliko pakovanje C oblandi
100 g mlevenih oraha ili prepečenog lešnika
nekoliko kašika C kakaoa
Mleko kuvati sa šećerom dok se ne dobije karamel boja i gustina testa za palačinke.
Skloniti sa vatre i dodati margarin. Kada se ohladi, dobro izmešati i filovati oblande.
Po želji dodati mleveni orah, C kakao.
Pritisnuti poslužavnikom i nečim opteretiti, do sečenja.
Glazura nije potrebna jer je ukus kompletan i za ovaj starinski recept svi znaju tako da mu reklama nije potrebna.
Mleko kuvati sa šećerom dok se ne dobije karamel boja i gustina testa za palačinke.
Skloniti sa vatre i dodati margarin. Kada se ohladi, dobro izmešati i filovati oblande.
Po želji dodati mleveni orah, C kakao.
Pritisnuti poslužavnikom i nečim opteretiti, do sečenja.
Glazura nije potrebna jer je ukus kompletan i za ovaj starinski recept svi znaju tako da mu reklama nije potrebna.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.