0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 pakovanje C oblandi
400 g šećera
1 l mleka
1 margarin
100 grama čokolade
U dublji sud sipajte šećer da se karamelizuje.
U karamelizovan šećer sipajte mleko i na tihoh vatri kuvajte oko sat vremena. u početku povremeno mešajte a kasnije kada počne da se zgušnjava neprestano.
U vrelu smesu dodajte čokoladu i mešajte lagano da se otopi.
Kuvanu smesu prohladite i dodajte margarin.
Margarin mešajte varjačom (ne mikserom) dok se ne otopi.
Pripremljenim filom mažite svaku koru i slažite jednu preko druge.
Gotovu oblandu dobro pritisnite teškim predmetom i ostaviti da stoji (najbolje jedan dan).
Sutradan secite i služite.
U dublji sud sipajte šećer da se karamelizuje.
U karamelizovan šećer sipajte mleko i na tihoh vatri kuvajte oko sat vremena. u početku povremeno mešajte a kasnije kada počne da se zgušnjava neprestano.
U vrelu smesu dodajte čokoladu i mešajte lagano da se otopi.
Kuvanu smesu prohladite i dodajte margarin.
Margarin mešajte varjačom (ne mikserom) dok se ne otopi.
Pripremljenim filom mažite svaku koru i slažite jednu preko druge.
Gotovu oblandu dobro pritisnite teškim predmetom i ostaviti da stoji (najbolje jedan dan).
Sutradan secite i služite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.