0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 l mleka
1 kg šećera
1 margarin
C oblanda
1 šolja velika za mleko mlevenih oraha ili keksa
U 2 litra mleka sipati 1 kg šećera i to kuvati najmanje 2 sata na tihoj vatri dok smesa ne dobije karamel boju.
Potom skoliniti sa ringle i dodati jedan margarin i jednu šolju veliku za mleko mlevenih oraha ili keksa.
Kada se smesa prohladi filovati C oblandu.
Na kraju kada završite sa filovanjem, odozgo na oblande stavite nešto da te kore pritisnete kako bi se lepo spojile.
U 2 litra mleka sipati 1 kg šećera i to kuvati najmanje 2 sata na tihoj vatri dok smesa ne dobije karamel boju.
Potom skoliniti sa ringle i dodati jedan margarin i jednu šolju veliku za mleko mlevenih oraha ili keksa.
Kada se smesa prohladi filovati C oblandu.
Na kraju kada završite sa filovanjem, odozgo na oblande stavite nešto da te kore pritisnete kako bi se lepo spojile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.