0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
2 lista C oblande
300 g čokolade
50 g margarina
2-3 kašike ulja
sok od jedne narandže
150-200 g mlevenog keksa
50-60 g integralnog pirinča (za kolače)
Oblande uviti u vlažne krpe kako bi omekšale.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri zajedno sa margarinom i uljem.
Dodati sok od narandže i sve promešati.
Na kraju umešati i mleveni keks. Ukoliko je suviše retko, dodati još malo mlevenog keksa.
Oblande premazati ovim čokoladnim filom. Posuti pirinčem i uviti u rolat.
Postupak ponoviti i sa drugom oblandom.
Staviti u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne, pa seći i služiti.
Oblande uviti u vlažne krpe kako bi omekšale.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri zajedno sa margarinom i uljem.
Dodati sok od narandže i sve promešati.
Na kraju umešati i mleveni keks. Ukoliko je suviše retko, dodati još malo mlevenog keksa.
Oblande premazati ovim čokoladnim filom. Posuti pirinčem i uviti u rolat.
Postupak ponoviti i sa drugom oblandom.
Staviti u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne, pa seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.