burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jafa štanglice sa oblandom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 lista C oblande

3 dl mleka

400 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca/margarina

700 g mlevenog keksa (petit ili plazma)

2 narandže

300 g Jaffa keksa

Jafa štanglice sa oblandom

Koraci pripreme

Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin. Ostaviti da se fil ohladi.

Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste, dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i mleveni keks.

Na list oblande naneti jednu polovinu fila, preko njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblande.

Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.

Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još čvršći. Kolač mi je ostao preko noći na hladnom, opterećen drugim kolačima, sutradan sam ga sekla skalpelom. Za širinu štanglice sam uzimala 4 kvadratića (ona manja) a dužina oko 13-14 kvadratića

Naši proizvodi

Jafa štanglice sa oblandom

Koraci pripreme

Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin. Ostaviti da se fil ohladi.

Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste, dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i mleveni keks.

Na list oblande naneti jednu polovinu fila, preko njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblande.

Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.

Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još čvršći. Kolač mi je ostao preko noći na hladnom, opterećen drugim kolačima, sutradan sam ga sekla skalpelom. Za širinu štanglice sam uzimala 4 kvadratića (ona manja) a dužina oko 13-14 kvadratića

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept