burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija24 ( 48kom)

Jafa kockice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24 ( 48kom)

Sastojci

Kore

2 komad C Oblande

200 g džema od pomorandže

Sredina kolača

2 čaša brašna

1 čaša šećera

1/2 čaša Omegol ulja

1 čaša tople vode

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

2 kašika džem od pomorandže

2 kašika C Kakao prah

Dekoracija

100 g Dr.Oetker crna čokolada

50 g bele posne čokolade

100 g čoko flips kuglica

Jafa kockice

Jednostavni , posni , mirisni kolačići

Koraci pripreme

Korak 1-sredina kolača

U činiji izmešati sve navedene sastojke, osim kakaoa.Pola smese sipati u kalup za pečenje, a u drugu polovinu dodati kakao i dobro izmešati, pa preliti preko prvog dela.
Peći testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20minuta( dimenzija pleha i debljina testa diktira vreme pečenja). Proveriti čačkalicom da li je dobro pečeno, pa ako treba dopeći još 5 minuta. Ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 2-Filovanje

Obe kore oblande premazati džemom ( sa ravnije strane).
Na donju koru sa džemom staviti pečen i ohlađen srednji deo kolača.
Preklopiti drugom oblandom tako da strana sa džemom nalegne na pečeno testo.

Korak 3

Oblandu od gore ravnomerno pritisnuti i ostaviti da odleži oko sat vremena.

Korak 4

Naleglu oblandu dekorisati crnom i belom čokoladom. Kada se čokolada stegne iseći na kockice Otprilike koliko je kolač debeo , toliko da budu dimenzije širine i dužine ( 48 komada). Na svaku kockicu dodati po jednu čoko kuglicu ili neku drugu dekoraciju.
Prijatno!

Naši proizvodi

Jafa kockice

Jednostavni , posni , mirisni kolačići

Koraci pripreme

Korak 1-sredina kolača

U činiji izmešati sve navedene sastojke, osim kakaoa.Pola smese sipati u kalup za pečenje, a u drugu polovinu dodati kakao i dobro izmešati, pa preliti preko prvog dela.
Peći testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20minuta( dimenzija pleha i debljina testa diktira vreme pečenja). Proveriti čačkalicom da li je dobro pečeno, pa ako treba dopeći još 5 minuta. Ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 2-Filovanje

Obe kore oblande premazati džemom ( sa ravnije strane).
Na donju koru sa džemom staviti pečen i ohlađen srednji deo kolača.
Preklopiti drugom oblandom tako da strana sa džemom nalegne na pečeno testo.

Korak 3

Oblandu od gore ravnomerno pritisnuti i ostaviti da odleži oko sat vremena.

Korak 4

Naleglu oblandu dekorisati crnom i belom čokoladom. Kada se čokolada stegne iseći na kockice Otprilike koliko je kolač debeo , toliko da budu dimenzije širine i dužine ( 48 komada). Na svaku kockicu dodati po jednu čoko kuglicu ili neku drugu dekoraciju.
Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept